От мобилни телефони до цифрови камери
nеwage - специалист
Здравейте!
В колата имам CD player Sony Xplode CDX-GT24, мисля че е 4 х 45W
Отпред има колони във вратите, отзад в кората. Искам да добавя малко бас. Не нещо мощно да дъни, просто да обогатя с малко бас. Сонито обаче няма изход за усилвател. Има ли начин един такъв суббуфер да се захрани от задните тонколони?
tzetz009 - специалист
:rolleyes: Може да те объркам малко , но искам да споделя , че съм изненадан от възможностите на един фабричен "бас" . Става въпрос за Фиат Пунто . Ето малко снимки от нета , а съм го виждал и чувал на живо .
Прикачен файл:
2013_03_11_857_323.jpg
Прикачен файл:
dsci0004_110.jpg
Прикачен файл:
WP_20160309_10_31_57_Pro.jpg

Въпросния "бас" е с един говорител но с две намотки , иска си 12 волта захранване и взима сигнал направо от задните говорители . Та въпросния "брънзел" вади силни баси просто защото е наврян на точното място - в ъгъла на багажника . Това което си показал е идеално за ъгъла на някоя стая , но за автомобилен багажник :? .......... !

:partyman: :partyman: :partyman:
nеwage - специалист
Това е отлична идея, въпроса е откъде да намеря такива? Виждам, че има и някакъв усилвател там.
Това върши ли работа?
Изображение
Изображение
Изображение
tzetz009 - специалист
Става !
Прикачен файл:
s-l1600   2.jpg
s-l1600 2.jpg (104.68 KиБ) Видяна 1906 пъти
Лично не съм фен на "тубите" , още по-малко пльоснати къде да е !!!

nеwage - специалист
tzetz009 написа:
Става !
Прикачен файл:
s-l1600 2.jpg
Лично не съм фен на "тубите" , още по-малко пльоснати къде да е !!!

знам, и аз също. Ама не виждам друг вариант, пък това се продава на английския Ebay и има шанс да се спечели за 40-50 лв. Макар, че 1000W :megaeek: не е ли маааалко множко?!
Keresteliev - специалист
nеwage написа:
..... Макар, че 1000W :megaeek: не е ли маааалко множко?!
Бива, при 20А башон!

=D>
hidrazin - майстор
nеwage написа:
Макар, че 1000W не е ли маааалко множко?!
:lol: :lol: :lol:
За 1000W ще трябва да монтираш втори генератор и разхода на гориво осезаемо ще се повиши.
Разчитай на едни 100-тина вата....
Пък и я го виж тоя суббуфер - целия е налепен със смачкани и разпльокани мухи. :-D
:partyman:
DundyTheCroc - майстор
Мухите ги е засмукало обратното налягане при връщане на мембраната, сила си е това.
Иначе ще стане като ползваш Hi входа на усилвателя. Няма да е 1000 вата реални, ама не ти и трябват, нали само да засилиш баса леко.
kolev_k - специалист
Бе ти нормален си бе?Значи китайските ватове,не са като наште.Ако ги разделиш на 10,може да получиш нещо приблизително,ама нам дали.И ела ми я пусни тая музика да видиш колко буркани ще ти се стоварят върху колата.
kozl - майстор
Колко буркана се равняват на Ват :?
tzetz009 написа:
:rolleyes: Може да те объркам малко , но искам да споделя , че съм изненадан от възможностите на един фабричен "бас" . Става въпрос за Фиат Пунто . Въпросния "бас" е с един говорител но с две намотки , иска си 12 волта захранване и взима сигнал направо от задните говорители . Та въпросния "брънзел" вади силни баси просто защото е наврян на точното място - в ъгъла на багажника . Това което си показал е идеално за ъгъла на някоя стая , но за автомобилен багажник :?
Какво значи с две намотки. Темата е пасивна, а това е активно. Активно озвучително тяло с две намотки :?
Аз имах на старото пежо двулентови колони и басовата беше с "2 намотки". Една в бобината свързана към рупора и една намотка видима, навита в-у външния диаметър на магнита. Външната намотка, последователно свързана към говорителя служи за пасивен филтър от първи ред. Колко е ефикасно решение това :? Качествените тонколони нямат метална сърцевина в бобините на пасивния филтър. Но пък такива решения са икономия на проводник, а икономията и качеството не са приятели.
И все пак темата още от втория пост, от пасивна стана активна. И продължава мощно да се активира.
Решенито в Пунтото ме заинтригова, защото в моя кола няма място за мухоловки. Аз скромно се замислям за качесвени говорители с малки размери, понеже оригиналните почват да гъргорят доста преди предните, при усилване на волумето.
Но има и една спирачка по тея нови мачки. Всички кори са на клик/прас система. Т.е. направени са лесно да се слагат и скъпо да се свалят. Аз вече изгорях с 30 и неколко лева при монтажа на камера за задно гледане :x

Тема "Искам да добавя пасивен суббуфер в колата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: