От мобилни телефони до цифрови камери
little_spiro - напреднал
Здравейте!

Работя по проект за робот, който се зарежда сам при необходимост. За целта трябва да построя "docking station"(док.. :? ), който реших да бъде захранван от слънчев панел и вятърна мелница. Роботът е готов и се задвижва с 4 батерии от по 1.2V. В станцията ми е нужна още една батерия от 1.2V, която спомага за прикачването... Тъй като съм доста бос в електрониката Ви моля за мнение по въпроса. За мелницата смятам да използвам обикновен ел.мотор, защото района не е особено ветровит, за да задвижи дори динамо от колело, а по-малко не можах да откия. Има ли възможност двата модула да се вържат в схема, която да спира зареждането, когато батериите са заредени или още по-добре да пуска лампичка или звуков сигнал? Времето за зареждане и КПД-то са на последно място, въпреки, че всяко оптимизиране би било в полза. Тъй като има временни проблеми със софтуера за разпознаване на станцията реших да направя това запитване. За сега не ми трябват схеми, а мнения. Надявам се до седмица софтуерните проблеми да бъдат решени и тогава ще закупя панела и ще мога да кажа по-точни стойности, върху които евентуално да бъде направена схемата.

Ще съм невероятно благодарен на каквото и да било съдействие, мнения и критики.

Спиро
little_spiro - напреднал
Темата приключи много бързо в друг форум:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 9035#49035

Благодаря Тани!!! :wink:

Тема "зарядно за батерии позващо "зелена енергия"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: