От мобилни телефони до цифрови камери
gogo7777 - майстор
Здравейте,
може ли вместо батерия да се свърже тая схема? Става въпрос за стенен часовник... :?
Прикачен файл:
1,5 V.JPG
hidrazin - майстор
Може стига да е пластмасов и да не го бараш много, много ... :-D
:partyman:
sstefanov - майстор
За по-безопасно всичкото наляво от кондензаора може да го замениш със зарядно за телефон (каквото и да е).
gogo7777 - майстор
hidrazin написа:
Може стига да е пластмасов и да не го бараш много, много ... :-D
:partyman:
Няма да го бара никой....освен гаргите. :wink:
sstefanov написа:
За по-безопасно всичкото наляво от кондензаора може да го замениш със зарядно за телефон (каквото и да е).
Това беше първата ми идея, но растоянието е голямо.

ПП....светодиода достатъчен ли е или да си играя да подбирам ценери вместо него. Моите прости кръчмарски сметки изкарват на изхода 1,6 волта ако зеления светодиод свързан така стабилизира 2,3 волта и пада в транзистора е 0,7 волта. :?
Последна промяна от gogo7777 на съб фев 17, 2018 8:11 am, променено общо 1 път.
fox_vt - майстор
Какво ти пречи разстоянието? Така или иначе искаш да докараш до него захранване мрежово, като го докараш адаптер за телефон и схемата на хидрата,вграждаш ги в часовника и готово.
gogo7777 - майстор
Ами защото ми е по-лесно до часовника да закарам мрежовото напрежение, а да монтирам там контакт и да го обезопасявам ми се струва глупаво.
mironcho - специалист
Добре де, осучи жиците директно на адаптера и ги изолирай. Така хем ще е безопасно хем пропускаш монтажа на контакт.
Преди време ползвах подобна конструкция захранваща суич - на перата на адаптера надянати лустър клеми 6кв.мм и директно на тях кабела 230V.
gogo7777 - майстор
mironcho написа:
Добре де, осучи жиците директно на адаптера и ги изолирай. Така хем ще е безопасно хем пропускаш монтажа на контакт.
:-D :-D :-D
Много съм добър на спайките, не ме подценявай :wink:
Адаптера е отпаднал като вариант...вече писах. Схемата ще е.
shotik - майстор
Преди известно време и аз мислих да правя такова нещо, но се убедих ,че не си заслужава, с една батерия часовникът изкарва повече от година.
Имах и други часовници , които за три месеца "ядяха" батериите, махнах ги !
Имам и един друг с по- голяма батерия , от "средните " кръгли , с такава изкарва по две години !

Така няма жици, няма и други дейности по прекарването, постоянно захранване, докато на ток от мрежата с напрежение 230 волта , няма гаранция ,че няма да го спират.
Това е моето мнение, не задължавам никой с него !

Тема "Вместо батерия 1,5 волта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: