Здравейте, имам нужда от малко помощ за настройка на Виваком Sagemcom сателитен приемник в едно отцепено от света село. Когато са го инсталирали са го настроили обаче сега някои канали за изчезнали, така ми казаха поне възрастните хора които го ползват. Звъняли са на 123, а те както обичайно, отговорили че проблема не е от тях и ги отсвирили и вече цял месец нямат читава телевизия. Настройвал съм и преди подобни приемници (Starsat, Botech) ама тоя малко странен ми се стори. В настройките влизам и избирам свободни канали и сателит и сканирах и ми вади каналите, но после неможах да ги запаметя. Натискам там сътветното цветно копче да избера всички намерени канали, а то ми дава някаква събщение, че не е позволено. Или може би не се добавят така. Четох в едни стари инструкции, май трябва да сканирам техен трансподер. Преди 2 седмици нямах много време много да разгледам менюто на приемника. Тази седмица пак имам път натам, та някой ако има такъв приемник и може да ме светне как се актуализират каналите, че то друг няма да им помогне на хорицата това е ясно