От мобилни телефони до цифрови камери
Здравейте. Имам следния проблем с въпросния ups. В резултат на к.с. във външния акумулатор изгоряха елементи по платката. Тях ги възтанових, но докато намеря проблема се наложи да разпоя по един край от двете вторични намотки от платката и "леко" прецаках платката. Падна й проводящия слой на разпоения край и докато разбера обезобразих платката(на снимката) (понеже съм много "спокоен" :-D , а и се видях в чудо докато намеря повредата). Някои може ли да ми помогне като ми каже въпросния край с кой елемент на платката е свързан, та да го запоя направо на него.
Благодаря ви предварително!
П.С. Без този въпросен край на тр-ра ups-a си работи. Има си всички напрежения, само като изкл. захранването на изхода към помпата има 315 V. :?
Прикачен файл:
DSC_0160.JPG
hidrazin - майстор
Добре дошъл!
Съжалявам ама ми свърши боба за гадаене, защото го използвах всичкия в съседната тема. Та по тази причина ми е трудно да разбера какъв ти е UPS-a, какво има от другата страна на платката, коя жица за какво е.... Ей такива дребни неща.
:partyman:
Благодаря за отговора колега. След метода опит-грешка разреших проблема. Оказа се, че е общия на вторичната намотка. За щастие без грешка 8-[ . Иначе UPS-а е НПЗ-106 производство на фирма от Гоце Делчев. Имах в предвид ако някои случайно има същия да ми каже къде да запоя единия (от четири) извода от тр-ра, който е в дупката на платката. Peace!
shadow__01 - майстор
Пич, не използваш ли вакуум помпа при разпочването на каквото и да е от платка? Все едно си го дърпал преди да се е разтопил тинола и си отнесъл вероятно някоя пътечка.
Щом работи пак добре...
shadow__01 написа:
Пич, не използваш ли вакуум помпа при разпочването на каквото и да е от платка? Все едно си го дърпал преди да се е разтопил тинола и си отнесъл вероятно някоя пътечка.
Щом работи пак добре...
Ми там дето беше въпросния UPS в едно село (междудругото UPS-a е на тъщата) нямах вакуум помпа и отнесох въпросната пътечка и доката видя в цялата какафония по търсенето сменяването на изгорелите елементи (един транзистор и едно съпротивление) не видях и обезобразих и платката. Но всичко е добре, когато свършва добре. :)
hidrazin - майстор
Ами да ти е жив и здрав тогава. Пък друг път - повече информация. И да има някой такъв, може и да не го е отварял ама при добро желание може да отвори и погледне стига да разбере че става дума точно за този модел.
:partyman:
tupalka - специалист
Да не пускам нова тема ще използвам тази. Имам същия юпс НПЗ 106-А и съм го вързал да захранва помпата на парното вкъщи. Помпата е енергоспестяваща (електронна). В момента в който изключих захранването на юпс-а от мрежа за да изпробвам колко време ще изкара помпата на батерия се оказа, че имам проблем. Помпата изписа грешка от пренапрежение, замерих напрежението на изхода от юпс-а и ми показа 390-400 волта!!! Сложих една 20 ватаова крушка паралелно на помпата за да се вдигне консумираната мощност и сега работи. До тук добре, но ако крушката изгори точно в момента когато спре тока и няма никой вкъщи или през нощта, помпата няма да се включи и не ми се мисли какво ще стане с котела. Забравих да кажа, че помпата консумира 30 вата. Давайте идеи какво да направя...
hidrazin - майстор
miroton написа:
Куписи хубав юпс.
+1 По-точно - подходящ.
Или си тури две крушки, като не забравях да стоиш при тях и да ги гледаш да не изгорят.
Весели празници!
:partyman:
Здравейте, НПЗ-106 - смених оптрона, че беше изгорял. Забелязах, че без товар и без акомулатор UPS-а консумира 80mA. Това нормално ли е ? Струва ми се доста?

Тема "Проблем с UPS НПЗ-106" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: