От мобилни телефони до цифрови камери
den_zuk - помощник
Здравейте,
Имам следния въпрос. Забелязвам че при гасене на усилвателя ми, присветва една хоризонтална ивица на монитора. Не е всеки път с еднакъв интензитет, а в някои случаи ако намаля до нула всичко преди гасене дори отсъства. Разбирам че става дума за някакъв остатъчен импулс или от сорта, ама не знам дали да се притеснявам от него. Какво мога да направя по въпроса за да го елиминирам- някакъв мрежов филтър или ? Ползвам усилвателя за да храня две колони като вземам сигнал от аудио изхода на компютъра. Всичко е закачено на един разклонител със защита.
Здравейте, когато хоризонтална лента мига на монитора, това наистина е остатъчен тласък и да не се притеснявате за това. Просто сменете захранващата лента със защита поне това ми подейства.
mironcho - специалист
Не е никакъв остатъчен ефект, а проблем с потенциала на корпуса (масата) на компютъра.
Както го описваш може да е от кофти захранване на компютъра. Всъщност такава им е технологията и почти нямаш шанс да избегнеш ефекта, ако е от него. Не включвай (изключвай) аудиокабела, ако и двете устройства са включени в контакта, за да не изгориш аудиото на компютъра или входа на усилвателя!

Пробвай да завъртиш щепсела на усилвателя, може ефеката да намалее или да се... усили :weedman: .

Тема "Монитор-смущение от усилвател" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: