• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
inspo - майстор
Имам едно lg лед тв което взе да хваща пътя. Въпроса е има ли смисъл да се носи на ремонт след като напълно сдаде багажа. От матрицата ли е този проблем или от подсветката? Някой ако знае да сподели. В горния край черното петно стои постоянно, а това което е по ниско в дясно мига. На бял екран си личат светли кръгли петна по целия екран.

Прикачен файл

IMG_20200626_201621.jpg
nikolov333 - майстор
Явно е от подсветката, но дали ще оживее след ремонт..? :?
MamaMy - майстор
:lol: Няма нищо общо с подсветката. Подсветката е в долния и горния ръб на матрицата. Няма как да свети на петна. Това е матрица. Имах един лаптоп който някой го беше хванал и дигнал за матрицата. Така си личаха следите от пръстите където го е стиснал.
nikolov333 - майстор
Мама знае най-добре.. :-D :lol: :lol: Ама що стои на "петна" , като със зонална посветка..? :?
Тука пишат, че решението на проблема е нов екран..демек търси си нов ТВ.. :roll:
https://eu.community.samsung.com/t5/TV/ ... d-p/169713
Chefo77 - майстор
Аз преди 6 или 7 години заради едни синусоиди по екрана смених телевизор (добре де, не заради това), после се оказа, че синусоидите са от приемника на БСК. Сега на 55-ицата при бял екран леко притръпва понякога ... но проверката показа, че го прави само на определени канали и само на приемника ...
Мисълта ми беше, да не би да е в друго устройство причината за петната ...

viewtopic.php?f=41&t=45010&hilit=%D1%81 ... 0%B4%D0%B8
inspo - майстор
Не мисля, че е от друго устройство проблема. Петната си стоят без значение от източника. Кабелната е с конакс, а към едното hdmi съм включил едната видеокарта на компютъра. Други източници на сигнал нямам. А и освен белите петна има едно черно горе и едно мигащо черно по долу в дясно.
Явно ще ползвам докато може и после ще търся друг тв.
Странното е, че белите петна са точно симетрични сякаш са някакви светодиоди които светят отзад :-)
Не знам за другите марки, но явно LG имат калпави телевизори. За този доплатих и го взех щото точно преди да му свърши гаранцията ми изгоря предното LG. И ми даваха да го заменя със същия но с оставащата от предния тв гаранция. С доплащането си взех този с цяла гаранция. Пет години изкара, направо ми се струва голямо постижение. Защото имаме още едно LG, изгоря преди месец, ама беше с +3 год удължена гаранция и го ремонтираха.
Вече минавам на Самсунг :mrgreen: Да видим и там кво ще е.
MamaMy - майстор
При един колега ТВ техник като влезеш и може да направиш статистика за продажбите и качествата на отделните марки. От няколко години почти постоянно съотношение. Над 80% от ТВ за ремонт са LG. Предположих, че са най-евтини и съответно най-продавани. Отговори ми, че качеството им съответства на цената. :)
ESPACE - майстор
Какъв е модела на ТВ?
inspo - майстор
Не беше много евтин, ама и не е от най скъпите, към 650 лв.
Модела е LG 42LB5500-ZA
ESPACE - майстор
Тоз път май Мама не позна, от подсветката ще е. TV-то не е с EDGE LED. Най вероятно са се отлепили тия лупички над диодите. Лепят се. Но по-вероятно диодите са тръгнали да дават фира, продават се и сменят лентите. Как? Има видеота в Youtube.
https://www.google.com/search?q=42lb550 ... 8&biw=1536
  • 1
  • 2

Тема "Едно въпросче за тв LG" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: