Здравейте, имам малка вила в провинцията. Захранена е от ЕВН на последен стълб и напрежението е доста ниско при по-големи товари, като печка или бойлер. Дори понякога без сериозни консуматори, напрежението е около 190 волта а при товар пада и до 170. Пусках заявки, оплаквания и се разправях, но отказват да решат проблема. Били замерили 210 волта което е в границите и толкова.
Та имам притеснение за някои уреди, хладилник, помпа за камината и за в бъдеще бустер помпа.
Преди няколко години, изградихме ел инсталацията наново и отделих всички тези уреди на отделен кръг с идеята да вържа стабилизатор или UPS.
Имате ли идея как обаче това да стане?
В смисъл, кръга е на отделен бушон с обща шина и се чудя, дали трябва да след бушона да мина през стабилизатор или има и по-модерни решения, които се закачат на шината?
Ще съм благодарен за помоща.
Та имам притеснение за някои уреди, хладилник, помпа за камината и за в бъдеще бустер помпа.
Преди няколко години, изградихме ел инсталацията наново и отделих всички тези уреди на отделен кръг с идеята да вържа стабилизатор или UPS.
Имате ли идея как обаче това да стане?
В смисъл, кръга е на отделен бушон с обща шина и се чудя, дали трябва да след бушона да мина през стабилизатор или има и по-модерни решения, които се закачат на шината?
Ще съм благодарен за помоща.