От мобилни телефони до цифрови камери
mladkal - майстор
Здравейте!
Отварям нова тема с желанието да намеря информация за това как можем да си конструираме външна антена за ГСМ ; какви са изискванията, какво е от зтначение и т.н! Нека всички които имат информация (каквато и да е полезна -линкове, схеми и пр.) по въпроса да я предоставят!
Благодаря предварително!

ПП.Нужна ми е информация предимно за модели на Нокиа с възможност за връзване на външна антена
akolevutd - помощник
За GPS ли ти трябва?
velsi - Почетен майстор
Аз имам такава антена, купих си я навремето в първите години на gsm мрежата. Не е нищо особено, по-важно е да намериш нужния куплунг, а и самия апарат да има вход, защото на последните модели май вече не слагат.
mladkal - майстор
velsi написа:
Аз имам такава антена, купих си я навремето в първите години на gsm мрежата. Не е нищо особено, по-важно е да намериш нужния куплунг, а и самия апарат да има вход, защото на последните модели май вече не слагат.
м дааааа... на новите вече не слагат, ама за сметка натова съм се заредил с достатъчно количество то "старите", които са СЪС извод за външна :) Можеш ли да я щракнеш и постнеш поне да видим какво представлява!?Ще ти бъда благодарен!
emil_v r - майстор
Новите тел . немат ант. букса понеже външна ант. се вкл. вече индуктивно ! Ако ти требва за открито ,а не в стая , аз съм си напр. рефлектор от ламарина ,и слагам тел. във фокусът на рефлектора . Дига нивото с 2-3 чертички ( и ловя и сигнали и от космоса :idea: :-D )

Тема "Външна антена за GSM апарат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: