От мобилни телефони до цифрови камери
unicata - специалист
Здравейте, вчера захранането на монитора сдаде багажа, поне в частта с подсветката до колкото разбирам, монитора е LG W2443t, захранването е tu68c12-8 захранването, визуално е гръмнал трафа за подсветката и един кондезатор, него ще го сменя лесно, проблема е че това захранване не мога да го намера в бг а в чужбина е 50евро. Купих монитора за 80лв преди година и не ми се дават 100лв само за захранване което трябва и да чакам за доставка. мислех и трафчето да сменя само, но намирам само в китай, това значи поне месец и половина - два чакане.
Въпроса ми е, възможно ли е да сложа външо захранване което да е само за подсветката, на колко волта работят тези подсветки, не е лед а ццфл.
някакви идеи и предложения?
дали ще стане от друг телевизор/монитор?
има ли някакви универсални захранвания. само да спомена че от захранването излиза и кабелчета за управлението, но на мен ми стига да работи он/офф.
MamaMy - майстор
Има светодиодни заместители на лампите. Те си имат собствена платка драйвер от където се регулира яркостта. Цени не мога да коментирам. Дали ще успееш с трансплантацията, също. Желая ти успех и да пишеш каквото и да стане
unicata - специалист
Благодаря за съвета, не се бях замислял за замяна на ццфл с лед, тези дни ще поръчам лед подсветка и смятам така да реша проблема, хем и директно от българия ще дойда, та няма да чакам два месеца за доставка.
unicata - специалист
Здравейте, ъпдейт:
получи се ама не съвсем
купих подсветка с управлението, но понеже съм лаик нещо не се получи, пояснявам:
подсветката дойде с управление от което излизат 4 жички: + - яркост и сигнал за палене. Подсветката работи с ток 10-24в
закачих подсветката на 18в които водят към платката с управлението(само там намерих такова напрежение)
после закачих жичката за сигнала на едни 5в които намерих, и тя светна. идеята е че тези 5в дават сигнал на лентата да светне, а четвъртата жица която би трябвало да регулира яркостта не я закачих никъде(ще карам на макс яркост явно!)
и сега да кажа кое не е съвсем:
като пусна монитора в първия момент ми изписва логото и че няма сигнал, а после светва в ярко бяло.
моята логика е че сигнал от компютъра по кабела не постъпва, на друг монитор със същия кабел всичко работи.
сега въпросът е: прецакал ли съм нещо без да искам и без да разбера или това може да зависи от това че не съм запоил 4тата жица която би трябвало да е за яркостта, ако правилно съм разбрал.
Логиката ми е че все пак щом чета логото и че ми изписва няма сигнал, явно работи нормално до тук, После това че свети бяло си го обяснявам че монитора спира да подава какъвто и да е сигнал на матрицата и съответно кано не изгасва подсветката свето ярко бяло.
ако логиката ми е вярна, дали има смисъл да търся къде да закача 4тата жичка?
3тата жичка за паленето е на сигнал който е преди бутона/сигнала за изключване и затова не изключва когато изгасне матрицата.
приемам идеи от някой който всъщност разбира
незнам какво значат надписите на крачетата, ако някой ги разгадае ще съм благодарен.

Прикачен файл

platka led podsvetka.jpg

Тема "Проблем със захранване на монитор/тв" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: