От мобилни телефони до цифрови камери
kr1100 - майстор
Накратко няма индикация - не свети.
кабела, здрав, включвателя за натиск от тенджерата изправен, нагревателя здрав. Няма изгорели писти по силовата платка.
Обаче надолу е проблема - трябва голямо обезкостяване. Панела с дисплея не мърда от съветване от външна страна.
Хидра давай идеи . / не е мой -помагам, но не ми се занимава с обезкостяване/ :partyman:
hidrazin - майстор
вт юни 20, 2023 7:19 pmkr1100 написа:
Обаче надолу е проблема - трябва голямо обезкостяване. Панела с дисплея не мърда от съветване от външна страна.
Хидра давай идеи . / не е мой -помагам, но не ми се занимава с обезкостяване/
Хич и не ме питай щото знаеш отговора - НАТАМ...
От цялата работа хубавото е че НЕ Е ТВОЙ. Иначе щеше да ми "паднеш" в очите. :-D
:partyman:
P.S. Из продавалниците тоя боклук го има по 50-70 кинта.
Кажи им че ремонта ще струва 50-70 кинта и им вземи работещ от продавалник.
При добро стечение на обстоятелствата даже може да си на "НУЛА" след "ремонта". :-D
P.S. 2
Никога не съм не само отварял ами и барал такова "нещо". Не бих се и хванал...
Иначе какво губиш? Отваряй смело и безотговорно - така или иначе другото е коша или сервиз (което не е желателно ценово).
kr1100 - майстор
Боклук не боклук изкарал е 6 г. Намерих 1 за 57 лв от града и готово.
A и жената казва ,че бил с много лесно меню за нея.
hidrazin - майстор
Разгле... Да не те мисля и теб. :-D
А сега ти се отдава възможност тоя гръмналия да го разкостиш смело и безотговорно.
:partyman:
kr1100 - майстор
Да допълня в темата : някой , ако се сбъсква с това чудо - подлежи на ремонт в часта дисплей. Не може да се стигне до него без рязане на PVC то горе под капака. Платката се държи на 4 винта, 2 та долни се развиват с закривена крсъатата отвертка , но нагоре само рязан . А като се изреже PVC то около кожуха за какъв ти е уреда ? От злоба стигнах до напъни и напъване на пластмасата , но не мърда.
Lutchezar - майстор
Очила, фенерче, огледала, ендоскоп ако имаш. Няма начин да е така сглобено, нещо пропускаш.
kr1100 - майстор
чет юни 29, 2023 7:45 pmLutchezar написа:
Очила, фенерче, огледала, ендоскоп ако имаш. Няма начин да е така сглобено, нещо пропускаш.
Всичко изброено го имам . Вижда се как пластмасата отвътре на кожуха е размеквана като законтряне на PVC кръг в горния край на кожуха. Няма мърдане наляво надясно. Няма никакъв крепеж по тази пластмаса. Нахлузена е в/у " металния "кожух и притопляна. Тези стопени 'държачи" са около 20м по периферията и през около 40 мм едно от друго.
От интерес се опитах като свалих долните 2 болта да изкъртя панела - пак не поддава.
Подлагах плоски планки м/у пластмасата и кожуха и напъвах нагоре да отделя пластмасата от кожуха - няма мърдане - наранява се пластмасата пред откъртване.
Свалих нагревателната плоча и платката комутираща нагревателя. Ако на някой му потрябват да пише.
Последна промяна от kr1100 на пет юни 30, 2023 11:11 pm, променено общо 1 път.
Chefo77 - майстор
чет юни 29, 2023 7:45 pmLutchezar написа:
Има, има. Лепене и толкова. Такива машинки не са планирани за ремонт.

Тема "Мултикукър Delimano 18/1" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: