От мобилни телефони до цифрови камери
Здравейте,
В новия ни блок имаме 3 врати инсталирани от "Лор Къмпани" като всяка една от тях е с различно дистанционно и различен контролен блок. Фирмата е една от малкото, които напълно отказват да дадат информация как се обучават дистанционните и използват това, за да щавят клиентите си за всяка подобна заявка. С подобна фирма не искам да имам нищо общо и затова искам да разбера как да си оправя дистанционните сам.

Това е единият модул, при който не мога да разбера по никакъв начин как се програмира дистанционното, защото не виждам познатото бутонче.

Прикачен файл:
2024-12-11 15.34.54.jpg

Това е другият модул, който не работи като хората. При натискане на бутон от дистанционното светва диод, но нищо не се случва. Идеалната ситуация е да програмирам едно дистанционно да работи и с 2та модула и така да не разнасям една торба дистанционни с мен.

Прикачен файл:
2024-12-08 15.13.23.jpg

Моля за помощ и съвети как да се оправя с тези модули. Благодаря!
brum - майстор
Най-вероятно е на 433MHz. Вземаш си програмиращо се дистанционно, копираш кода от съществуващите дистанционни и би трябвало да си решиш проблема.
kozl - майстор
Откъде имаш дистанционни и ако са от фирмата защо не са предадени работещи?
А и имай впредвид, че на някои приемници ако задържиш по-дълго бутона за обучение се изтриват всички записи!!!!!!!

Изображение
Това, бялото под голямата ИС с 18 крачета не е ли бутон?
Все пак снимката е с недостатъчна резолюция та :?
Благодаря за отзивите,
Това със задържането вече го разбрах по повод друга гаражна врата и внимавам много.
Поръчал съм подобно програмируемо дистанционно и ще се опитам така да си реша проблема(чакам го да пристигне).
На дистанционното, което не правеше нищо, успях да го препрограмирам и в момента работи добре. Използвах видеа в тубата и малко обща култура.
При първа възможност ще видя дали едното дистанционно може да се програмира за другия модул и така да са заменяеми.

Поздрави!

Тема "Програмиране на гаражно дистанционно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: