От мобилни телефони до цифрови камери
emergency_bg - специалист
ако можете да помогнете, на ТВ в хола имам цифрова тв към Мсат със цифров приемник, а в кухнята бях само на антена, днес ми хрумна да пратя сигнал и към телевизора в кухнята /наясно съм, че мога да гледам канала, който е пуснат в хола/, проблема е че има пръщене като фон на звука. Ползвам АВ кабел /чинчове/, телевизора ми в хола има TV in и TV out, т.е. цифровата ТВ влиза в него, излиза и отива в кухнята с 10 метров AV кабел. с каквото и да регулирам звука - от телевизора в хола, тв в кухнята или цифровия приемник, положението е все същото, настроил съм редукция на шума на максимално, но все пръщенето си го има, понякога е по силно, друг път сякаш заглъхва, на като усиля звука е много дразнещо. единственото, което ми идва на ум е да е заради голямото разстояние, имате ли предположения?
zil157 - специалист
Кабельт ти е скапан ! Смени го с нов !
хм, те са 2 кабела по 5 метра и 2 преходника, купени са преди месец, дали от това ще е проблема :?
Тани - модератор
За такова разстояние е необходим много качествен и скъп кабел! Има едни устройства , които предават звук и картина с радиовълни - приемник и предавател. Ако няма много стени мисля , че това е най разумното решение! Или ако цифровия приемник има TV out за антена , може с коаксиален кабел да пробваш!
Тани написа:
Има едни устройства , които предават звук и картина с радиовълни - приемник и предавател.
имаш ли някаква идея за цена?
zdravei kolega probvai tova koeto 6te ti kaja ako priemnika ima izhod za koaksialen kabel,sus spliter i koaksialen kabel prekarai do drugia televizor i go vkliu4i vuv vhoda za antena na televizora i ve4e niama da ima problemi
самият приемник има и вход и изход за коаксиален кабел, мисля че сплитер няма да е необходим. По този начин на втория тв ще се вижда каквото и на първия, нали. Другия вариант е, да сложа сплитера преди входа във приемника и единия да отива в приемника, другия в другия тв, така няма да има зависимост между двата
ako sloji6 splitera na vhoda na priemnika niama da postigne6 ni6to,za6toto 6te ti triabva togava i drug priemnik za6toto hva6ta6 signala ot antenata za tova probvai ot izhoda da pusne6 kabel bez splitera naistina 6te gleda6 tova koeto si pusnal i na drugia televizor sus AV kabela 6te bude su6toto zatova probvai s koaksialnia i niama da ima6 smu6tenia nadiavam se moia suvet 6te ti pomogne.

Тема "цифрова тв към 2 тв" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: