Проявете вашата изобретателност.
Ivcheto
- напреднал
46 мнения в "От една керемида"
elizarkova
- напреднал
Oще керемидки
Прикачен файл
1 (17).jpg (77.04 KиБ) Видяна 8407 пъти
Прикачен файл
Picture 022.jpg (35.89 KиБ) Видяна 8407 пъти
Много са хубави! Отдавна ги разглеждам и им се възхищавам и реших най-накрая да се пробвам,но едва ли ще съм чак толкова добра!
А и искам да попитам откъде мога да си купя оцветена глина или с какво мога да оцветя бялата??

А и искам да попитам откъде мога да си купя оцветена глина или с какво мога да оцветя бялата??

pini_761
- напреднал
Разкошни творения,поздравления за авторката.Elizarkova ако имаш желание погледни темата'' Коледа'' в Говорилнята.Благодаря и лека вечер. http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=20967
elizarkova
- напреднал
Аз ги правя от бяла глина и след това я оцветявам с акрилни бои. Докато не пробваш ти се струва трудно ,но когато започнеш е фасулско. Pini на драго сърце се бих включила в Коледния базар ,но живея в Испания и нямам възможност.
iolly_
- специалист
Керемидите са прекрасни...особено за битова къща. Моите родители имат такава и скоро направиха камина....иска ми се да им направя нещо такова за над камината...вече ми донесоха две керемиди от село, но направо ме е страх да започна..едва ли ще станат толкова красиви.
Между другото си мисля, че би могло и с други материали да се направи. Аз например правя сватбени покани и подаръци и имам едни канелени пръчки, които са начупени точно като керемидки..може да се използват за керемидки на къщата, ако се украсява така.
Имам едни пръчки от сухи цветя..те може да се използват да се направят капандури на прозорците или пейка. Има варианти, само трябва да се помисли.
Само незнам къде може да се купи такава глина и с какво да измажа самата керемида, за да стане добра основа.
Между другото си мисля, че би могло и с други материали да се направи. Аз например правя сватбени покани и подаръци и имам едни канелени пръчки, които са начупени точно като керемидки..може да се използват за керемидки на къщата, ако се украсява така.
Имам едни пръчки от сухи цветя..те може да се използват да се направят капандури на прозорците или пейка. Има варианти, само трябва да се помисли.
Само незнам къде може да се купи такава глина и с какво да измажа самата керемида, за да стане добра основа.
elizarkova
- напреднал
Това е последната ,че вече нямам място.
elizarkova
- напреднал
Сега вече я прикачих май
Прикачен файл
keremidka.jpg (20.04 KиБ) Видяна 7116 пъти
elizarkova
- напреднал
Глината се продава във всяка книжарница и не е скъпа. Половин килограм е около 4 лв. Зависи от големината на керемидата ,но един плик ти отива за две къщички. Керемидата може да я боядисаш с каквато боя пожелаш.
Тема "От една керемида" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература