Проявете вашата изобретателност.
polq-lq - помощник
Здравейте на всички съфорумци :) от скоро разглеждам форума и виждам,че тук са се събрали хора с много познания в строителството и със свежи идеи.Имам една молба-предстои ни сериозен ремонт,моля за идеи как да преустройм този апартамент.Предварително Ви благодаря.
polq-lq - помощник
това е апартамента

Прикачен файл

план aпартамент размери 1 copy.jpg
план aпартамент размери 1 copy.jpg (81.16 KиБ) Видяна 10620 пъти
Последна промяна от polq-lq на пон дек 21, 2009 8:59 pm, променено общо 2 пъти.
polq-lq - помощник
моля да ме извините,че съм пуснала темата на неподходящо място :sad: моля администраторите да преместят темата в подходящ форум.
rulom - модератор
Ако кажеш какво точно искаш да преустроиш, може и да се премести в подходящия раздел.
polq-lq - помощник
Като за начало си мислех да преустройм хола-хол с кухненски бокс.Въпроса е дали може да прекараме мръсния канал от банята до хола?А кухнята да остане детска стая.
niki_sap - специалист
Така начертан апартаента изглежда перфектен за преустройство. Единствените проблеми могат да изкочат от размерите на стаите и дебелината/бетона по стените, което евентуално може да ти попречи на някои идеи.
Като начало не разбирам квадратчетата в ъглите комини ли са или колкони? Ако са комини, специално за хола мисля, че удачно може да се получи ако преместиш вратата на хола напред - към вратата на кухнята. По този начин е възможно в долната част на хола да се обособи бокс и от там нататък да се развива маа за хранене и диван.
Мисля че не е нужно да се присвоява балкона. Като намалиш и размера на порталната врата към преходната стая и присвоиш балкона на кухнята и ето ти го тристайния :)
polq-lq - помощник
Квадратчетата са колони.А за балкона мислим само да го остъклим.Всъщност голямата питанка е дали можем да прекараме канал за мръсна вода от банята до хола?
niki_sap - специалист
Не би трябвало да е проблем, но все пак зависи от къде до къде. Можеш ли да нарисуваш къде са в момента каналите и къде са комините - така може да се направи сметка колко далече ще се мести водата и съответно отдушниците за печката. Както писах и по-горе - според мен най-добре би се получило ако кухненския бокс се оформи в долния край на хола - по-близо до банята и водата и което е по-важно по този начин бокса се оформя като бокс т.е. нещо отделено от хола и по-самостоятелно. Ако кухнята се оформи по която и да било друга стена и най-вече ако се направи близо до балкона визуално се получава, че хола е прилрепен към кунята, а не обратното - от където и да погледнеш все кухнята ще ти е пред очите.

А балкона защо ще го остъкляваш - шумен булевард отдолу или? На пръв поглед, без да ся ясни размерите му на него може да стене супер място за кафе или дори вечеря, а малките балкончета са перфектни за градина и цветя (както и за място за кофите за боклук и кошовете за мръсно пране :) )

П.П. На коя прогама си правила чертежа?
niki_sap - специалист
Ето една грозна примерна схема без да са ясни много от размерите, без да е ясно къде е водата и каналите.
Естествено и пропорциите не са точни, но в реална обстановка би се получло и по-добре имайки предвид размерите на стаите.

Прикачен файл

_a__1_copy_438.jpg
примерна схема
_a__1_copy_438.jpg (72.15 KиБ) Видяна 10527 пъти
dito - специалист
Ники от САП, очевидно е къде е водата - на стената между банята и настоящата кухня (или евентуално на стените им към съседния апартамент, което не променя ситуацията). Ако трябва да се прекара до хола, то както си го сложил, не е удачно. По-близо е до стената към кухнята. Но и при това положение, ще се вдигне нивото на бъдещата спалня - според мен може да се вкопае максимално в старата замазка, тоест се печелят около 2 см. в ниския край. Около 3.50 дължина * 2% наклон + 3.5 дебелина - 2 = 8.5. Тоест предвиди си десетина сантиметра вдигане на нивото. Това е според мен, нека и майсторите кажат. За съжаление вратите пречат и няма как да се прекара по стените.

П.П. За всеки случай виж къде са щранговете на съседите - не ми изглежда никак вероятно, но кой знае - може да минават до стената на хола ти срещу прозореца. Един съсед така си е включил канал ф110 в съседния клон :lol:
Последна промяна от dito на вт дек 22, 2009 10:49 pm, променено общо 1 път.

Тема "идеи за преустроиства на апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: