Проявете вашата изобретателност.
moon4o - напреднал
Добър вечер на всички ! Така , въпросът ми е : Имам достъп до безкрайно количество на газ , която идва до вкъщи по-тръбите ( метан ако не се лъжа ) !
Намира се в парно , преди котела където е самата горелка има тройник и на него е закачено котлонче със кранче , ако направя преходник с резба и хвана маркуч и го навия там а от другата страна да направя преходник и за бутилката . След като я запалена горелката и се подава по линията газ и има налягане би трябвало да се напълни бутилката след като развия кранчетата до налягане което ще е еднакво в системата и след като завия кранчето да за се запази част от газта ? Или има други начини ?

Ще ви бъда много благодарен , ако изкажете вашите мнения !
ZMeyGorianin - майстор
С тази работеща горелка наоколо ми се вижда много :xplode: "гърмяща" идея!
moon4o - напреднал
тя е затворена , но може и да става при изключена система , за това чакам мнение на по-запознат ...
inspo - майстор
Безсмислено начинание.
Налягането в системата за битова газ е много ниско.
И дори и да направиш тази глупост с бутилката- няма да вкараш в нея кой знае колко газ.
sian - специалист
Слушал съм че има мини компресори за метан. Ако го имаш в дома вечер закачваш колата и сутринта е заредена. А относно туристическия котлон не опитвай, безмислено е. Там газта не е метан а пропан бутан. Метанът е по труден за съхранение, в автомобилните бутилки налягането е от порядъка на 130 атм. Те са много по тежки от тези за пропан бутан(дебелостенни) Заради високото налягане.
moon4o - напреднал
Аз не искам да го слагам в метанова бутилка за кола .. въпроса ми беше дали тази газ която идва до вкъщи може да се пълни в туристичестка бутилка от 5 литра примерно ?
8180 - майстор
Колега,
Казаха ти по-горе.
1. Безсмислено - не можеш да напълниш бутилката. След цялата операция ще имаш почти празна бутилка. Съмнявам се да свариш и едно кафе.
2. С МНОГО ОПАСНО НАЧИНАНИЕ СИ СЕ ЗАХВАНАЛ!!

Като те чета, не са ти ясни нещата, което е още по-опасно.
Бутилки се зареждат с втечнен газ. По твоите тръби не е такъв.

Напиши едно - "Благодаря, разбрах, отказвам се", че да затрия темата.
moon4o - напреднал
Благодаря , няма да предприемам никакви начинания !
А темата може да не се трие ? а да спести въпросите на друг като мен ! #-o
zmiori - специалист
За да бъдем съвсем ясни налягането е 20 милибара. С уста надуваш доста повече от това.

Тема "Зареждане на туристическа бутилка в къщи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: