Проявете вашата изобретателност.
kapanec - специалист
До сега не ми се е случвало да попадне пепел в вентилатора все пак там е таза(никилиран :lol: класика :wink: ) на москвичовата джанта който е разпробит на 5-6 места ако нямаш подходящ заваряй една ламарина и я разпробивай :
kuger много си далеч иначе кой бяга от една бира и кюфте :drinkers:
kuger - майстор
То, че няма да е бирата една и кюфтето ще е пържолки е ясно, ама нали така се казва :-D .
Наистина, доста далеко. :partyman:
jorjinio - помощник
Здравейте, най накрая и аз реших да пусна тема, досега само четях! :tonqe: Скалъпих едно барбекю от джанта на газка, днес го изпробвах и съм много доволен. Материалите които използвах са джанта, тръба ф 100, тръби 3/4", арматура ф 6, две колела от старо барбекю, и две дръжки за тесла, спрей високотемпературен. Коства ми около 10 лв. Ако имате въпроси питайте! Взаимствах някои идеи от форум!

Прикачен файл

22012012181.jpg

Прикачен файл

22012012180.jpg

Прикачен файл

22012012179.jpg В експлоатация.

Прикачен файл

21012012170.jpg
roly - специалист
Дупките на джантата не са ли големи и да изпадат въглищата?
jorjinio - помощник
roly написа:
Дупките на джантата не са ли големи и да изпадат въглищата?
Големите дупки ги запуших а оставих само голямата посредата. На нея направих решетка да не падат въглищата а от долу както се вижда нещо като кутия!
a_atanasov - специалист
Каква е идеята на горните дръжки, тези на скарата? Мисля, че само пречат.
stiv1961 - майстор
a_atanasov написа:
Каква е идеята на горните дръжки, тези на скарата? Мисля, че само пречат.
Грешка :) Понякога се налага допълнително зареждане с въглища. Как ще махнеш скарата ако няма дръжки?
filmatoplo - майстор
Ако добре гледате , ще видите че тая скара се завърта , и може да слезе по надолу , по-близо до въглените :wink: , на скарата има процепи -през които минават шпилките които сега я подпират :wink: .Моята забележка е само че, ската кефи ако е направена от желязо квадрат 8мм примерно.
jorjinio - помощник
filmatoplo написа:
Ако добре гледате , ще видите че тая скара се завърта , и може да слезе по надолу , по-близо до въглените :wink: , на скарата има процепи -през които минават шпилките които сега я подпират :wink: .Моята забележка е само че, ската кефи ако е направена от желязо квадрат 8мм примерно.
Може да пробвам да направя и една скара с квадрат 8мм. да видя разликата. :yawinkle:
Съжалявам че не мога да покажа моя звяр , понеже нямам снимки. Но ше направя и задължително ше ги кача. ПРавих го от джанта ...мисля че 15-ка. Цялата идея беше да е разглобяемо и да мога да си го нося и в колата и в пикапа. В колата право а в колата разглобено. Въпроса с теглото го реших като за опора използвах една стойка(кръстачка от чадър) и тръби от чадър(те са от алумин) за да е на такова ниво че да можеш да си работиш прав. Мога да се похваля че със едно зареждане на въглища с него съм изхранвал 20 човека със пържоли кюфтета, наденици и други "гнусотий" от кайма ! Предстои да му направя една преграда през средата, че като го паля само за мен да не ходи зян горивен материал.! Слагам темата в отметките, дано се сетя да направя някоя снимка!

Тема "Барбекю от джанта на камион." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: