Проявете вашата изобретателност.
a_anastassov - специалист
Не разбрах :
top gun написа:
Съжалявам че не мога да покажа моя звяр , понеже нямам снимки. Но ше направя и задължително ше ги кача. ПРавих го от джанта ...мисля че 15-ка. Цялата идея беше да е разглобяемо и да мога да си го нося и в колата и в пикапа. В колата право а в колата разглобено. Въпроса с теглото го реших като за опора използвах една стойка(кръстачка от чадър) и тръби от чадър(те са от алумин) за да е на такова ниво че да можеш да си работиш прав. Мога да се похваля че със едно зареждане на въглища с него съм изхранвал 20 човека със пържоли кюфтета, наденици и други "гнусотий" от кайма ! Предстои да му направя една преграда през средата, че като го паля само за мен да не ходи зян горивен материал.! Слагам темата в отметките, дано се сетя да направя някоя снимка!
piron45 - майстор
Реших да открадна идеята за барбекю от джанта и ето го вече готово. :razz: Само че джантата е за лек автомобил, видях я в двора на приятел и му я взех. Всичко останало е с материали които се намираха в гаража ми. Купих си само една дръжка за тесла от магазина и я нарязах на три парчета - две за скарата и една за ръжена / да си ръчкам в жаравата/. Сега след първата употреба видях че ще има нужда от доработка. Понеже не съм запушил напълно дупките за да влиза въздух, от сочните меса / бяха накиснати в марината 24ч/ под барбекюто по бетона започна да капе мазнина. Ще трябва да му сложа някаква ваничка и да позапуша някои от дупките.
А пък дупката за вентила ми дойде добре да си държа в нея ръжена :lol:

Прикачен файл

Снимка0199.jpg

Прикачен файл

Снимка0193.jpg

Прикачен файл

Снимка0200.jpg
bulhomes2 - майстор
Една стара тава завари отдолу! Един приятел тъй не беше запушвал дупките и не можеше да смогне с шишето да го загася. Отворите за въздух и сам ще измислиш как да и направиш регулируеми.
mavryt4o - майстор
ето и една идея от стария бойлер ,която се роди когато видях едно подобно барбекю в Практикер за (260лв.) пишеше бабекю за ,,опушено печене'' демек палиш затваряш отгоре има термометар който има скала и като достигнеш полето нормал мяташ мръвките и затваряш капака . Още не сам го пробвал малко ме съмнява дали месото няма да мирише на пушек но и това ще споделя но да си дойдем на думата имам един въпрос от къде да си купя термоустойчива черна боя да добие завършен вид че събора наближава :)

Прикачен файл

barbekiu.jpg
kapanec - специалист
По големите вериги магазини или кварталната железария,се продават вакси, щпреове .Какво е разтоянието на пъчките на скарата
mavryt4o - майстор
kapanec написа:
По големите вериги магазини или кварталната железария,се продават вакси, щпреове .Какво е разтоянието на пъчките на скарата
1,5 см доста е нали но ако се наложи ще сложа още 40 пръчки
kapanec - специалист
За някой е много за други не е .практиката ще си покаже важното е да имаа материял за ползване :wink: :drinkers:
sdeath - специалист
Става и от варел за масло - реже се наполовина и се слага скарата от горе :)

Тема "Барбекю от джанта на камион." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: