Проявете вашата изобретателност.
Кажете може ли ел. мотор на пералня Рига да стане за направата на месомелачка?и как да изчисля колко малко да е колелото на мотора и колко да е голямо на машината,че въртящия момент да не е много бърз или много бавен?Много ще съм благодарен ако помогне някой който разбира или е правил.БЛАГОДАРЯ!
Neno Er - специалист
Ползваш си колелото на мотора, а за голямото взимаш от автоматична пералня.
Разделяш диаметъра на голямото колело на диаметъра на малкото. Полученото ще е предавателното число на предавката, или толкова пъти ще се намалят оборотите.
Такова съоръжение си е направил сам брат ми, но не знам с какъв мотор.
А моята косачка е с мотор от "Рига–8".
fox_vt - майстор
Абе то оригиналните шайби от пералнята май няма да станат да се сметне по тях,че имам спомен за доста големи обороти на перката.Трябват ти не повече от 60об/мин.Все си мисля ако измериш обиколката на малката шайба и като знаеш оборотите на двигателя дали няма да може да се намери обиколката на голямата шайба.Или ако двигателя е 1000оборота а шайбата е 10 см обиколка за да ги смъкнеш на 100 оборота да речем голямата чайба трябва да е със 100см обиколка.Може и големи глупости да написах ама кат не съм внимавал много по математика навремето :?
sian - специалист
didoni_ написа:
http://pepernik.wordpress.com/2012/07/2 ... A%D0%B0-2/ :lol: :lol: :lol:
Няма нищо смешно колега, даже е много практично. Ползвам горното от доста години.
sto64 - специалист
http://blocklayer.mobi/pulley-belteng.aspx
Доколкото знам оборотите на мотор от рига са около 1320.
Ще ти трябва доста голяма шайба.
Да днес изрових пералнята и я обърнах да видя какво пише на мотора...1450 оборота...доста голяма шайба ще ми трябва ако ползвам този мотор,тази пералня която имам налична е Рига-17 ,ще търся друг мотор от някъде или ще търся доста голяма шайба в крайна сметка :) Благодаря на всички за отговорите които дадохте :)
horgasz - специалист
Зависи, колко ти е голяма месомелачката, ама ако е стандартна (домашна) можеш да пробваш с редуктор от чистачки от автоморга. Имат голямо предавателно число и може и да стане. Само като идея де.

Тема "Ел. Месомелачка - Даите идея?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: