Проявете вашата изобретателност.
Justy - майстор
Добре, на първо време да направи кутията и нарисува петолъчката - после ще му мислим :? Що толерирате глупости - всеки, учил радиостанции знае, че разликата между GSM и радиостанция е като между Канада и канализация :lol:
sstefanov - майстор
Това е мобифон, не е GSM. Той е доста по-близък до уоки-токи.
malkstor - специалист
Ще му е много по-лесно да си направи уоки-токи като започне от нищо, отколкото да използва мобифон.
kolaborator - специалист
malkstor написа:
Ще му е много по-лесно да си направи уоки-токи като започне от нищо, отколкото да използва мобифон.

Сега остава и да кажеш как да стане!
hygro - майстор
Ако действително имаш мерак, започни с неща, които можеш лека-полека да разбереш. Ето ти един приемо-предавател, който съм си правил, когато бях на твоите години. Беше първия, работеше лошо, но ме научи как да си направя втория. А той стана малко по-добре...

Прикачен файл

tx.jpg
Съжалявам, нямам скенер тук. Тогава и английски знаех колкото теб, така че действай :)
tx.jpg (133.83 KиБ) Видяна 10242 пъти
Justy - майстор
hygro, моля те не се бъзикай с човека. Нито е радиолюбител, нито е нашето време. Метро, Технополис - приятел, вярвай, за 50 лв. няма да направиш два броя радиостанции и то за 20 минути :)
malkstor - специалист
kolaborator написа:
malkstor написа:

Сега остава и да кажеш как да стане!
http://hobby.neomontana-bg.com/kit50.htm
+
миниатюрен радиоприемник от някое магазинче за левче
общо под 10 лева на бройка

Може да се сметне за недостатък това, че честотата, на която ще предава предавателя може да се слуша от всички.
Този предавател конкретно съм го пробвал, работи добре, но за разстояние не мога да кажа на колко, защото го ползвах за бебефон.

Ако искаш нещо, на което можеш да разчиташ
http://www.namerimi.com/products/Motoro ... %20191133/
sstefanov - майстор
А може би целта на питащия е не да използва уоки-токи, а да се научи как да си направи?
malkstor - специалист
Ясно е че е такава, не се опитвам да убедя или разубедя никого в каквото и да е, просто изказвам лично мнение.
shotik - майстор
marto96 oт къде си ? Ако си от София ,мога да ти подаря комплект от две радиостанции.

Тема "Направа на радиостанция (walkie talkie)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: