• 1
  • 2
Проявете вашата изобретателност.
mitaka_25 - напреднал
аз използвах ГРИФОГАН по евтин е от раундъпа и по ефикасен със 2 пръскания премахнах 20 годишни капини
Колега, само не ми стана ясно как(с какво) вдигаш налагането в кега?
MamaMy - майстор
Компресор от хладилник и помпя вентила все едно помпя гума. Сигурно става и с помпа за гуми, ама съм много мързелив за такива изпълнения. Ако няма ток, няма да пръскам и точка. :-D
Мерси колега, жив и здрав да си за идеята!
Ние имаме обикновен компресор и дори е с накрайник за вентил за гуми, така, че може идеално да се използва за целта.
Остава само да приспособим двата отвора на кега...
Krass - майстор
Малко стара тема, но никога не е късно да се поднови. Имам няколко въпроса.
1.Колко пълниш кега с разтвор.
2.Как решаваш колко да го напомпиш.
3.Имаш ли манометър на компресора.
4.Колко литра е обема.
5.На какво налягане е изпитан.
6.За колко време се напомпя.
В момента правя нещо подобно, но от 50 л. кег за бира. Имам обаче възможност да си намеря и такъв от кока кола. И се чудя дали да не реализирам и двете идеи.Биреният вариант ще е с предпазен клапан, манометър и две бързи връзки за вход и изход . За целта съм поръчал на стругар нова капачка.
MamaMy - майстор
1.Пълня на 2/3 от обема на кега с разтвор.
2.След определено налягане просто разпръсквача блокира. Оказа се около 4 атмосфери и си регулирах пресостата на компресора малко над това. Помпя и след това през игличката на вентила изпускам малко докато тръгне разпръсквача.
3. Да.
4.Виж снимката.
5.Виж 4.
6.Понеже преточвам въздух от друга бутилка става доста бързо и докато пръскам компресора си помпи бутилката.
Тази е по-удобна поради по-широкото гърло. Лесно се налива и се мие.
Krass - майстор
Сърдечни благодарности :) .Аз намерих такава, но е около 17-18 литра с предпазен клапан на самата капачка.Лошото е, че изводите за бързите връзки са някаква нестандартна резба. Малко по-малка от 3/8".Мисля да взема муфи 3/8" и да ги залепя с покси пол и на тях стандартни бързи връзки.
  • 1
  • 2

Тема "Пръскачка за лозе от кег на Кока-Кола" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: