• 1
  • 2
Проявете вашата изобретателност.
velsi - Почетен майстор
През цялото време споменаваш за някакви батерии. Каква е ролята им в този проект и кой (какво) всъщност ще произвежа студа?
Krass - майстор
Това са пластмасови водосъдържатели, които предварително се замръзяват във фризера.
http://www.esport.bg/rw/items/168821628 ... -m-30.html
efendi - специалист
правилно, батериите се слагат замръзнали в чантата, както тея от магазина, принципа е един и същ, само,че когато си ги набавя ще разбера какъв е ефекта, за сега се въоражавам с търпение докато си ги набавя.
marmoz - специалист
Браво :) Хитро :) Мен ме мързеше да го мисля за такава чанта а ми трябваше и издебнах една прИмоция :) после купих и батерии от Метро :)
alexxx - помощник
Тия "батерии" не ги ползвам отдавна,защото много бързо се размразяват.Пробвайте с бутилки от 0.5л. замразени, или даже от литър ако е такава голяма хладилната чанта,ефекта е доста по-добър.
efendi - специалист
Идеята ми за батерии е следната: малки бутилки пластмасови тип пищовчета от тия плоските които се продават със алкохол. просто самата форма отговаря на това което търся,та нали за това е направи си сам и от нищо нещо.
Krass - майстор
Не трябва да са стъклени, иначе като замръзнат...
lov - майстор
Преди години съм си направил подобна термо чанта но ползвах пластмасова тенекия за сирене. Имаше един период когато масово се ползваха такива. Утре ако не забравя ще ударя едно кадро.
Ползвах плстмасова защото в нея можеш да слагаш и натрошен лед и няма да протече. От батериите съм се отказал отдавна. Просто слагам 1-2 бутилки със замръзнала вода защото после като се размрази я ползвам и нея за пиене. Зависи колко студено ще ми трябва и понякога пълня останалото пространство и с натрошен лед. А такъв си правя сам като замръзнала вода в бутилка я натрошавам с теслата до колкото мога по на ситно. Иначе самите термопатрони представляват концентриран разтвор на натриев ацетат. Теоретично той е доста по голям акумулатор на енергия от чистата вода ама само ми заема място.
  • 1
  • 2

Тема "от касетка за буркани -хладилна чанта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: