Браво!
А сега кажи откъде намери крана, маркуча и манометъра. Зямислил съм нещо подобно, но не за сушене а за стабилизиране на дървесина. Какво показва манометъра в момента, в който решиш да изключиш помпата.

нед мар 27, 2022 7:07 pmKrass написа: Браво!Закупих ги от тук: https://apogee99.comА сега кажи откъде намери крана, маркуча и манометъра.
нед мар 27, 2022 11:15 pmKrass написа: Да знаеш, че компресор от хладилник спокойно вдига 25-30 бара. Дебит няма, но ако е включен достатъчно дълго, може да сплеска гюма.По информацията която имам и гледайки дебелината им и тази на капака, няма да има проблем и ще издържат.
нед мар 27, 2022 7:07 pmKrass написа: Браво!Това е след 10 мин. работа на компресора.Какво показва манометъра в момента, в който решиш да изключиш помпата.
вт мар 29, 2022 9:57 pmhidrazin написа:Харесва ми! Обичам да чета твоите мнения. Даже можеш да улесниш Krass, да не търси, а да мръдне малко стрелката и ще мери и под 1 бар. Krass, да не се засегнеш, само малко майтап.вт мар 29, 2022 8:40 pmKrass написа: Това обяснява защо не намирам манометър със скала под -1 bar.Ти първо направи вакуум под -1bar па аз "ще ти намеря" манометър дето показва под -1бар ...![]()
![]()
ср мар 30, 2022 1:20 pmangelfilev написа: Вакуумно сушене е удачно за термонестабилни продукти, които при атмосферно налягане се сушат бавно. Иначе казано, ако в домашни условия времето на сушене не е фактор, е излишно.Принципно си прав, НО.
ср мар 30, 2022 1:20 pmangelfilev написа: ...Даже можеш да улесниш Krass,...Що да не го улесня? На следващата и среща (с него) аз шЪ черпя па той ще прави вакуум под -1bar ...
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: