Проявете вашата изобретателност.
polq-lq - помощник
Благодаря на всички за идеите :) Снощи ми се скапа нета и не можах да пратя скица с повече подробности.

Прикачен файл

апартамент план.jpg
апартамент план.jpg (85.09 KиБ) Видяна 4404 пъти
polq-lq - помощник
Искам да попитам относно канала за водата дали е възможно да мине под прага на вратата на бъдещата детска?В смисъл прагът да стане по-висок,но да не се вдига нивото на стаята с 10 см.
polq-lq - помощник
Направила съм 2 примерни варианта на обзавеждане.Основната идея относно хола е да го разделя по диагонал като по този начин ще се обособят двете части-хол и кухненски бокс.
За спалнята мислим да направим един огромен гардероб с плъзгащи врата на цялата стена,който да събира всички нужнии ненужни неща :)
А за детската още не сме мислили още,защото тя ще е последна.

Прикачен файл

план къща 3a.jpg
план къща 3a.jpg (85.48 KиБ) Видяна 4386 пъти

Прикачен файл

план обзавеждане1a.jpg
план обзавеждане1a.jpg (102.65 KиБ) Видяна 4386 пъти
polq-lq - помощник
Пожелавам на всички весели празници :)
silllveto - Майсторица
Поля, само вметна, че 125см. са едно нищо. Не може да се разминете като е претрупано, пък камо ли да се наведеш да изчистиш.
Успех и весели празници и на теб :)
torbalan - Дървен философ
виж идеята на silllveto
в някои блокове водосточните тръби са вкарани в канализацията...

не е особено позволено, но огледай дали няма възможност да закачиш изходящата вода от мивката (и евентуално съдомиалната) по този начин....

виждал съм го реализирано на много места :-)
ако се усвои балкона пред хола ще стане супер...

и пак да повторя - помисли върху варианта детската стая да мине от ляво, а спалнята да е на мястото на кухнята... ;)
sasooooooooo - "специалист"
Ето моя вариант, ползвал съм и на колегите разположения.
Ако децата са ви две, наистина трябва да минете в по-малката стая.
Успех.

Прикачен файл

_a__1_copy_438 sasooooooooo.jpg
_a__1_copy_438 sasooooooooo.jpg (80.32 KиБ) Видяна 4331 пъти
dito - специалист
polq-lq написа:
Искам да попитам относно канала за водата дали е възможно да мине под прага на вратата на бъдещата детска?В смисъл прагът да стане по-висок,но да не се вдига нивото на стаята с 10 см.
Защо пък не, хитра идея. Каква е стената? Ако не е бетонова, не виждам проблем да се вкопае в нея канала и да пресича прага. Ако блокът не е панелен или ЕПК и тази стена не е по-дебела от 20 см, значи е тухла и би трябвало да може.

Торбалане, има и по-малки тръби от 50 мм, мисля че 35 или 32 се ползваха.
polq-lq - помощник
Благодаря много за идеите.И на мен най ми допада холната част да е до прозореца,а кухнята в другия ъгъл,но ме притеснява мръсния канал.След празниците ще отидем на място със специалист.Така ще знаем със игурност какво може и какво не.
А относно детската-още не сме направили децата,така че е рано да я мислим :)
niki_sap - специалист
Аз пак ще попитам къде са комините в хола - защото от това също достазависи къде ще е кухненския бокс - нали трябва да се прокара и тръба за абсорбатора.
Според мен кухнята не е толкова удачна за спалня на възрастните, защото ако детската е преходната стая винаги ще трябва да се пази тишина на децата, няма да може лесно да ги изгониш в стаята им като са по-малки, а като са по-големи ще се налага да се прибират през хола към стаята си. Живял съм в преходен аартамент и шума от хола е доста сериозен дори на затворена врата.
Обмисли и варианта да затворите порталната врата и да я замените с по-малка защото по този начин печелите още една стена, на която можеда се сложи телевизор или секция или просто място за картина. Освен това се намалява и шума от хола към стаята, а винаги единия в семейството е по-ранобуден и прави кафе или подрежда миялната преди другия да е станал :)
Обмисли и варианта с преместването на вратата на хола в антрето по-навътре в коридора в поока към кухнята. По този начин си освобождаваш повече място за шкаф за обувки и закачалка за дрехи. Предполагам в момента малкото помощение в коидора е дрешник/килер. Там обаче е перфектното място за пералня и сушилня (най-добре два отделни уреда един върху друг), което пък ще унищожи пространството в това килерче и нямада може да се ползва за толкова много дрехи и обувки т.е. ще ти тряба друго място за тях.

И моля те кажи коя програма си използвала за чертежа. Благодаря предварително.

Тема "идеи за преустроиства на апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: