Буре казваш
Колко литра е? Някога нещо държало ли е? Колко време е стояло сухо?

alsted написа:Какво пречи да налеете вода за проба? То вероятността да протече е доста висока, но и да закисне за няколко дни - също. За по-сигурно е желателно да причукате обръчите преди да го напълните с вода за закисване.Няма шанс. Спирта "тече" повече от водата. Няма как да се закисне сигурно пукнатината. Мисля че ще стане добре и без да се смяна дъската. Раздънва се и в пукнатината се слага една тънка лента камъш (папур, сас...). Гаранция че няма да мръдне. Все пак зависи и как и доколко е пукната дъската.
hidrazin написа: Раздънва се и в пукнатината се слага една тънка лента камъш (папур, сас...).До колкото разбрах, те пукнатината не са я видели и даже не са сигурни, че има такава. Затова предложих да се напълни с вода - за да видят къде точно е проблема. Изобщо, буренцето почти със сигурност се е разсъхнало. Едно набиване на обръчите няма да е излишно. След това закисване. Не мисля, че вискозитета след това ще има значение. В крайна сметка могат да пробват - ако нещо ... то ще е просълзяване, няма да изпуснат всичката ракия. Отделно ако толкова ги е страх, биха могли да сложат бурецето в някаква тава за пробата, наливат бавно, и ако текне спират и - обратно. Това с раздънването - само в краен случай и пак след като знаят къде е проблема. stiv1961 е показал как се е справил. Обърни внимание:
...когато решиш да задъваш буре не използвай зелен папур, а търси сух и доколкото виждам от снимките май използваш листата, а трябва да се слата от стеблото като се цепи на ленти...Дали колегата разполага с такива?
alsted написа: Дали колегата разполага с такива?Ами да си набере. Обикновено там където расте се намира и изсъхнали стебла. За всеки случай, ако са влажни ги ставя за няколко дена на топло и готово.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: