Krass написа:Но от френски дъб.Аха. направо от Булонскио лес.

К А Я написа:hidrazin, то тези 2-3000 лв. ще ги реализират от стотина кила само.Не е съвсем така. Един кубик дърва е около 700-800 кила. Като изсъхне остава към 400 кила. Не може да се използва на 100%. Трябва да му се махне поне кората. При печенето вероятно губи още от теглото. Пък има и разходи - правенето на талаша, печенето, опаковане, дистрибуция, евентуално данък...
hidrazin написа:Аз от такива работи не искам да печеля, само да си правя прекрасна ракия за лични нужди с минимални разходи. Е, като се черпим с приятели да цъкат със зъби, а не да си правя битов алкохолизъм...К А Я написа:hidrazin, то тези 2-3000 лв. ще ги реализират от стотина кила само.Не е съвсем така. Един кубик дърва е около 700-800 кила. Като изсъхне остава към 400 кила. Не може да се използва на 100%. Трябва да му се махне поне кората. При печенето вероятно губи още от теглото. Пък има и разходи - правенето на талаша, печенето, опаковане, дистрибуция, евентуално данък...
Ама си е добра печалба де.
nakatasan написа:Аз ползвам този ,купувал съм то от Куфланд.ArturDent написа:Какво представлява този чипс? Естествен продукт ли е или някаква химия? Само съм чувал за него, но не съм виждал, иначе щях да взема.nakatasan написа:А иначе класиката си е от дъб да е дървенията, ама не намерих.Какво значи не намерих ?!
Къде търси?
Отиваш в някоя селскостопанска аптека и искаш "Дъбов чипс". Пакетче за няколко лева ще ти стигне за 200-300 литра. Даже наскоро гледах и в Кауфланд.
Между другото за да се добие оня вкус на уиски, дъбовите бъчви се пообгарят отвътре за да излязат захарите от дъба.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: