Проявете вашата изобретателност.
iolly_ - специалист
Здравейте.....скоро бяхме на моренце и там сред купищата морски нещица на безбожни цени, намерих три неща, които веднага реших как ще уползотворя. Едното е от морски таралеж...другото е пълна загадка за мен...дори и продавача не знаеше....от познат разбрах, че в Гърция ги имало много, но не знаеше как се наричат и третото е морска звезда. Като ги съчетах се получи много красива гъбка, която мисля да направя на лампичка. Просто ще сложа една лампа отдолу..не свещ, защото свеща ги обгаря. Въпросът е дали лампата да е на батерии или към мрежата. Но за сега съм ви я снимала със сложена свещ отдолу. Много е романтично на тъмно..с тези множество малки отвори. Дано да ви хареса.

Ако някой има инфо тялото на гъбката от какво е, ще се радвам да науча.

Прикачен файл

IMGP6338_malka.jpg
IMGP6338_malka.jpg (127 KиБ) Видяна 9884 пъти

Прикачен файл

IMGP6337_malka.jpg
IMGP6337_malka.jpg (113.15 KиБ) Видяна 9884 пъти

Прикачен файл

IMGP6336_malka.jpg
IMGP6336_malka.jpg (122.22 KиБ) Видяна 9884 пъти
vidrata - специален-специалист
Това ми хареса ще взема да се престя да живея до морето :lol: .Готино е без майтап.
Антония - специалист
iolly_ написа:
Едното е от морски таралеж...другото е пълна загадка за мен...дори и продавача не знаеше
И двете са морски таралежи :) В статията в Уикипедия има снимки, виж ги колко са различни. Даже са рода и с морските звезди :)
iolly_ - специалист
Статията е страхотна....благодаря. За едното знаех, че е морски таралеж и че наистина изглежда различно с бодлите, но за другото не знаех. Даже за момент се усъмних дали е истинско. Но много ми хареса как се получи идеята.
Sk4 - специалист
това е ненормалноооо :shock:
kotanka - помощник
Лампата е уникална просто!
Искам и аз такава, ама в София от къде е възможно да си купя такива неща не знам :? . Ако някой има представа, ще съм благодарна да каже :).
iolly_ - специалист
Морски нещица имаше доста в Практикер, но не съм сигурна точно такива дали има.
abi1004 - напреднал
ето и ангелчета за елха от мидички
Изображение
http://library.thinkquest.org/J0110207/craft2.htm

Тема "Лампичка от морски нещица" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: