• 1
  • 2
Проявете вашата изобретателност.
mladkal - майстор
По един или друг начин съм събрал около 1 килограм вече употребени сапуни. Те са неудобни за употреба, но Вие може би имате някакви хитри идеики к`во може да се сътвори от тях!?

Блягодаря Ви!

Прикачен файл

sapuncheta.jpg
sapuncheta.jpg (54.65 KиБ) Видяна 15440 пъти

Прикачен файл

sapuno_liuspi.jpg
sapuno_liuspi.jpg (64.43 KиБ) Видяна 15440 пъти
velsi - Почетен майстор
Майка ми навремето ги връзваше в едно парче тензух и така ги доизразходваше. За друго приложение не се сещам.
kasmet4e - напреднал
Ами първо ги рендосай на рендето , постави ги в малка купа да кажем , но желязна , а купата постави в водна баня на котлона и бъркай докато стане хумогенна смес . Като се разтопи добави за оеднаквяване на аромата някакво етерично масло , каквото ти харесва , 1 лъжица глицерин и витамин Е по желание . Също така ако желаеш можеш да добавиш малко трици за лице или суха лавандула ситно накъсани цветчета или лайка а може и да е канела . Но за предпочитане е да слажиш само едно или 2 неща . Разбъркай всичко добре и изсипи в формики . Формите ги избери и пригласи предварително - може да са каквито ти харесват малки чашки или купички или бутилки от мин.вода но малки и преди това ги отрежи колкото искаш да ти е сапуна .
Ако направиш после снимай и го покажи . Сетих се че може да сложиш цитрусови плодове , влез в някой магазин за сапуни за подаръци и ще видеш формите . Успех !
bisplus - специалист
Най лесния начин е когато видиш, че свършва сапуна го оставяш леко да се накисне....той се размеква и с натиск го залепяш за новия .
bmi - напреднал
Като остане малка люспа от поредния сапун я залепвам за новия и след ден-два вече е оползотворена.
Майка ми ги събира, рендосва и използва вместо прах за пране.
diaflin - специалист
mladkal написа:
По един или друг начин съм събрал около 1 килограм вече употребени сапуни.
Ако си фен на домашния сапун, би могъл да добавиш такива люспи , колкото повече - толкова по-добре, към микса от който се прави( домашния сапун ) и в резултат той (домашния сапун) ще смърди не чак толкова зле :)
il_ft_emo - специалист
аз ги сабирам в старо шише от шампоан и шампоан който ми останал малко няма и за едно къпане също го слагам става идеално за пране на клими
Милен - майстор
kasmet4e написа:
Ами първо ги рендосай на рендето , постави ги в малка купа да кажем , но желязна , а купата постави в водна баня на котлона и бъркай докато стане хумогенна смес . Като се разтопи добави за оеднаквяване на аромата някакво етерично масло , каквото ти харесва , 1 лъжица глицерин и витамин Е по желание . Също така ако желаеш можеш да добавиш малко трици за лице или суха лавандула ситно накъсани цветчета или лайка а може и да е канела . Но за предпочитане е да слажиш само едно или 2 неща . Разбъркай всичко добре и изсипи в формики . Формите ги избери и пригласи предварително - може да са каквито ти харесват малки чашки или купички или бутилки от мин.вода но малки и преди това ги отрежи колкото искаш да ти е сапуна .
Ако направиш после снимай и го покажи . Сетих се че може да сложиш цитрусови плодове , влез в някой магазин за сапуни за подаръци и ще видеш формите . Успех !
А към сместа която забъркваш не се ли добавя и сода каустик :? То домашен се прави от мазнина и сода и си мисля че и в тия люспи трябва да си сложи малко.

А най лесно е да се изхвърлят и да не му мисли толкова човек :wink:
kasmet4e - напреднал
Тъй като говориме за остатъци от готов и вече ползван сапун , а не за суров материал не е необходимо да се слага сода каустик .
В противен случай ще трябва да си пригласиш резачката за рязане на дърва за да си нарежеш калъпите , щото ще се бетонират :lol:
desss - специалист
хм, хрумна ми друго - след като се рендосат, без да се разтапят на водна баня, директно да се разбъркат с някаква свежа есенция /зелена ябълка да речем/, плюс малко вода. след няколко минути като се размекнат от течността, се оформят с ръце. като изсъхнат, се поставят в някакви торбички и се закачат в гардероба. или пък директно се разбъркват в някакви малки чашки или други формички, и отново се ползват за ароматизатори
дали ще стане така :? започвам да събирам люспи, стана ми интересно
  • 1
  • 2

Тема "Употребени сапуни-люспи.Вашите идеи!?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: