• 1
  • 2
Проявете вашата изобретателност.
sspoko - специалист
Едно просто но ефективно приспособление за рязане на дърва ..

Прикачен файл

P7240003-3.JPG
P7240003-3.JPG (162.33 KиБ) Видяна 12592 пъти

Прикачен файл

P7240002-2.JPG
P7240002-2.JPG (169.14 KиБ) Видяна 12592 пъти
в много подходящо време го показваш това приспособление точно гокато всеки се запасява за зимата :)
todor_velikov - специалист
аз пък бих казал че е доста опастно-първо че дървата не са с еднакъв диаметър ,и второ пътвото отгоре винаги е свободно и може да стане някоя беля :!:
sspoko - специалист
Да идеята съм взаимствал от нета но смятам че моя вариант е по безопасен от този в ютуб защото мисля че е метален и съответно при допир с веригата става фал. Колкото до различния диаметър това поне до момента не създава проблем прецинил съм ширината стоиката така че срезовете да са максимално близо до нея така тя държи основната група а другите падат свободно при рязането, не виждам също какво те безпокои свободното пространство от горе нали се реже от горе на долу.
mitaka_25 - напреднал
супер е направих си подобно върши страхотна работа само че го направих по широко -50 см -да хваща повече :-D понеже резачката ми е с по дълга шина със едно зареждане режа почти половин кубик 20 зареждания и съм подготвил зимата
sspoko - специалист
Spassow_lbg написа:
ЕТО НЕЩО ПОДОБРО

http://www.vbox7.com/play:69930c4a
това го има и в ютуба но стационарни такъв на колата не бях виждал :2thumbs:
ArturDent - Почти Безобиден
Spassow_lbg написа:
ЕТО НЕЩО ПОДОБРО
http://www.vbox7.com/play:69930c4a
Това е пускано многократно, но има доста недостатъци, като най-големия е: Доста е опасно.
Spassow_lbg - специалист
защо да е опасно, мисля да пробвам съоръжението .
стругар ще ми направи такъв свредел , аз масичка с ел. мотор и редуктор и готово, невиждам какво му е опасното свен ако човек не е употребил алкихол и реши да цепи дърва, то тогава и с каквото и да е пак е опасно
  • 1
  • 2

Тема "Приспособление за рязане на дърва." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: