Проявете вашата изобретателност.
tsvetetomi - помощник
Това съм го изработила от подръчни средства:лен, метални обръчи,мъниста...

Прикачен файл

070912_165945.jpg
лампа
070912_165945.jpg (21.68 KиБ) Видяна 17320 пъти

Прикачен файл

070912_170053.jpg
..
070912_170053.jpg (23.49 KиБ) Видяна 17320 пъти

Прикачен файл

070912_170106.jpg
..
070912_170106.jpg (19.66 KиБ) Видяна 17320 пъти

Прикачен файл

070912_170151.jpg
лен и малко мъниста
070912_170151.jpg (25.42 KиБ) Видяна 17320 пъти
ira
:2thumbs: :klatsch: Mоля за подробности на последното изделие плз :ka:
tsvetetomi - помощник
За основа служи летва с около 1,20 м ,на която се пробиват дупчици горе и посредата на разтояние спрямо размера на абажура. В тях се промушват малки дървени пръчици (аз лично използвах такива за шишчета :lol: ) Те служат като рейки на които да се закачи абажура.
Електрическата част представлява две фасонки за енергоспестяващи крушки , завинтениза малки летвички които се прикрепват на основната летва на подходящо разстояние.За да седи съм използвала декоративен порцеланов съд в който се излива гипс и се прикрепва вертикално летвата докато се втвърди. За направата на абажура е нужно плексигласово фолио в правоъгълна форма. От двата края с перфоратор правиме дупчици(за да може по късно да пришием лена към фолиото),след което с помощта на секундно лепило оформяме абажура в цилиндрична форма. После на машина или на ръка зашиваме краищата на лененото парче с което после обличаме плексигласовата форма.Пришиваме лена към фолииото, слагаме двете пръчки да крепят абажура. и готово
ironlady - модератор
Браво, Еваляяяя =D> много сполучливо и красиво.
А за втората лампа използжала ли си плексигласова основа и задължителна ли е тя? Какво ще стане с плата ако има директен контакт с лампата?
tsvetetomi - помощник
Bubble написа:
А за втората лампа използжала ли си плексигласова основа и задължителна ли е тя? Какво ще стане с плата ако има директен контакт с лампата?
ще си вземеш ненагряващи кружки,незнам как им викаха.А що се отнася до плексигласовият лист той е за да се оформи абажура на цилиндър . :wink:

Тема "ето я и моята гордост..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: