• 1
  • 2
Проявете вашата изобретателност.
MamaMy - майстор
Или накарай мързеливия на работа...
Старата пръскачка беше пластмасова и с ръчна помпа. Удариш и 10-тина помпи и пръскаш. Пак 10 и т.н. Двор голям, бурени много. Редовно пръскане с Раундъп и ми писна. Изкормих помпата и и монтирах вентил от гума на кола. С компресор от хладилник за 5 минути почивка пръскам 15 минути и не се уморявам, но "матряла лош". Почна да издиша пластмасата от всякъде. Тогава от форумите изникна предложения неръждаем кег. Веднага се прицелих. Идеален за целта. Фабрично си има два клапана. Единия е с тръба до дъното. Капачката е с лесно отваряне което не е свързано с разкачване на каквото и да е. Изкормих клапаните. На единия монтирах вентил, а на другия с електрожена заварих поцинкован нипел. Имам много стари ВиК части на които едва ли ще им измисля друго приложение. Монтирах сферичен кран 1/2 към 3/4 и с накрайник от стар маркуч от пералня вързах тръбата с дюзата от старата пръскачка. Това е единствената част от нея която работи без проблем. Пръска ситно като мъгла. Получи се перфектен резултат:
Последна промяна от MamaMy на нед яну 02, 2011 10:29 pm, променено общо 2 пъти.
solo5 - майстор
Добра работа :2thumbs:
... а как стои въпросът с теглото? :?
MamaMy - майстор
Току що претеглих празен кег. Тежи 3,150 кг. За носене съм приготвил да направя дръжки като раница от стари автомобилни колани. :-D

ПП Ще ги хвана с видички в гумираната част. Така беше закрепена една алуминиева табелка със инвентарен номер
Последна промяна от MamaMy на ср сеп 15, 2010 1:35 pm, променено общо 1 път.
crez - майстор
Откъде се сдоби с кега, на каква цена?
ArturDent - Почти Безобиден
MamaMy, ако успееш да вдигнеш достатъчно налягане, може да сложиш по-дълъг маркуч и да не се налага да мъкнеш кега с тебе.
MamaMy - майстор
E, аз пръскам и улицата щото няма асфалт и буренясва много. Така ми е достатъчно удобно. Ползвах я вече няколко пъти дори без колани. Един декар се пръска с две зареждания. Препоръчвам изпускане на налягането преди отварянето. Аз няма да буренясам скоро. Добре, че пръскам със защитни очила :-D .
PCL82 - майстор
Идеята е хитра и ми хареса.
Само бих те посъветвал да потърсиш друг препарат, а не Раундъп на Монсанто, за да не тровиш майка България. Бурените се приспособяват, а препаратът се разгражда само на 2% за години наред.
MamaMy - майстор
Давай препарата. Раундъпа и така почти не работи. Действа само на най-хубавата тревичка, а големите бодили и широколистните не ги закача. :?
  • 1
  • 2

Тема "Пръскачка за лозе от кег на Кока-Кола" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: