Проявете вашата изобретателност.
shotik - майстор
Преди 25 г. в село до Вършец подновихме с жана ми една стая в къща на дядо и.От щайга,колелета с пластмасови втулки и летви,после сменени с текстолитови детайли,няколко шайби ,шплентове ,болтове с гайки и тръба измайсторих тази количка,която ползвам и до сега.
Тогава нямаше Интернет,дигитални апарати за разлика от сега,може да я имам някъде на снимки ,но са много за да търся сега.
Ето в общ изглед

Изображение

Летвите пробих на около 4 см от единия край,за да вкарам тръбата,а нея я оразмерих според ширината на щайгата + главини и място за шплентоване

Изображение

Изображение

Изображение

възел на захващане на щайгата с летвите

Изображение

на другия край пробих отвори за дръжка от тръба

Изображение

Изображение

сглобих частите и започнах да я ползвам

така я товаря

Изображение

пясък,камъни,чувалчета цимент и др

с една ръка хващам дръжката ,а с другата щайгата и ги завъртам в положение от първата снимка.

Когато изсипвам държа за дръжката ,вдигам щайгата и готово.

Изображение
/Така ,само че вдигната на 90 градуса/нямаше как да я снимам/

Така я оставям ,когато не я ползвам или я закачам на кука на стена.

Изображение

Превозвал съм много материали ,а полутечни също ,като слагах найлон,а песък не се разсипваше през отворите на щайгата.
С нея съм прекарвал врати,талпи,дори остъкление с размери 275 Х 163 см ,като единия край е бил на количката ,а другия край съм го вдигал и носил,също направлявал на къде да се движи.
Къщата е отминала история от преди 14 г ,сега колкичката я ползвам за градински нужди,а вчера прекарвах цимент и реших да ви я покажа.
На който му хареса ,да си направи и ще се убеди в практичността ,може да се дърпа,може да се бута,а двете и колелета я правят стабилна,а не клатеща се като строителна количка.Лека и удобна за носене на ръка и почти нищо не струваща ,ако имата подобни останали части .
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ееее, Шотик, ти си просто....! Абе ...Майстор! Не се спираш и Все успяваш от нищо - нещо да направиш.
Впечатлява подвижната карусерия!
CARRION - специалист
Няма да е лошо и един упор да има отзаде, за да не я подпираш на стълбите всеки път. :idea: :idea: :idea: Може да го направиш сгъваем като степенка за колело например

Тема "количка на 25 години" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: