• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 9
Проявете вашата изобретателност.
ivansoni - специалист
Здравеѝте !
Изработих генератор с неодимови магнити .Четох много ,много от година на сам разучавам и експериментирам с различни варианти за изработка на генератор с максимално наѝ-добри спецификации за наѝ-добра производителност .Та генераторът ми има следните спецификации ....
съпротивление 5 ома на 150 оборота развива 14 волта напрежение вложените са 265 грама неодимови магнити
и 1,2 кг. мед та въпроса ми е имали подобен генератор с толкова малко материал и такава мощност.
Искам да допълня ,че ако вложа още 750 грама магнити мога да сваля съпротивлението под
0,5 ома, и да продължава да развива същото напрежение на същите 150 оборота.
Мисля че генератора ми е уникален . От първо начало мислех да го патентовам ама в последствие се отказах . Не искам някоя корпорация да сложи ръка на труда ми и народа пак да страда, искам всички да се възпозват от труда ми .
Как мислите ? Какво ще ме посъветвате ?
torbalan - Дървен философ
И кое точно ще патентоваш????????

:-D
Junak - майстор
И кое му е уникалното?. Колко мощност влагаш, за да го въртиш?
piron45 - майстор
В сегашния му вариант мощността ти е към 40Вт, а с подобрението отива към 200Вт. Я кажи сега колко вата влагаш да направим рекапитолация и КПД.
На ако конструкцията позволява да го боднеш на колелото, ще можеш да му закачиш едно LCD да си гледаш телевизия докато караш.
Успех

ПП ако успееш да вдигнеш напрежението на 230V при същото съпротивление, тогава вече ще си уникален с 10kW мощност :)
ivansoni - специалист
При 150 оборота в минута дава това напрежение но при увеличаване на оборотите напрежението също нараства порпорционално при 300 об. мин. напрежението е 28 волта а при 600 е 56 волта при 1200 об. мин. е 112 волта по формулата излиза около 2,5 киловата при първия модел след подобрението ще бъде 25 киловата с килограм магнити и малко повече мед . Влизах в архивите на патентите там гледах дали има подобни патенти за технология на подобни генератори наѝ-блиското до моя генератор беше генератор направен от супер проводящи проводници подобни генератори са много малки по размер много леки , а от тях могат да се черпят много голяма мощност , та тези генератори за да се намали съпротивлението до стоѝности много близки до нула им се налага да охлаждат намотките до -270 градуса по целзиѝ потопени са в вана с азот :razz: .
Моя генератор не му се налага да да се охлажда при стаѝна температура има това ниско съпротивление за сръвнение генератор с мощност 20 кв. тежи нат един тон а моя не повече от 30 килограма !
Junak - майстор
Нали разбираш, че трябва да работи дни наред, без да се разтопи. Щото вчера в къщи имах консумация около 6300 Ампера, ама за 0,2 секунди
piron45 - майстор
Junak написа:
Нали разбираш, че трябва да работи дни наред, без да се разтопи. Щото вчера в къщи имах консумация около 6300 Ампера, ама за 0,2 секунди
Да не направи късо :lol:
VLADO66 - майстор
Неодимовите магнити високо или нискотемпературни са :? А реакцията на Ленц какво я правиш :?
ivansoni - специалист
Мислех много и продължавам да мисля .Задавам си въпроси . Ще ми е трудно да опиша всичко което ми минава през главата ( не ме съдете ако не е много разбрано). За начало роден съм през далечната 1982 в София сега живея в чужбина , като се върна назад видях комунизъм , видях преход към демокрация и сега живея в напреднала демокрация , имам пълното право да опиша обективно и трите и да преценя къде животът е наѝ-добър . От краѝ време се води воина между държавния и часния сектор .Работя в фабрика в която има сирена за влизане сирена за излизане сирена за 15 минутна почивка и сирена за края на почивката в цялата фабрика няма нито един прозорец , а като ти се наложи да ходиш до тоалетна ти се налага да минеш по краѝ стаичката на шефовете , коѝто веднага започват да те гледат на криво , а като работиш трябва ръцете ти винаги да са заети ако спреш за минута идва шефа и ти чете конско . Това отношение не е специално към чужденците а към всички ее малко повече към нас но не усезаемо .Мисълта ми е че за времето което сме вътре е все едно че сме затворници или роби а при комунизма маи не е било така безплатно здравеопазване, безплатно училище , полицията си беше полиция , правосъдието функционираше , работа бол храна бол , всяко лято на море зимата на ски . Какво ни е липсвало ?
За мен демокрацията е една голяма лъжа , всеки иска да е над другия иска да командва жаден е за власт и демокрацията е оръжие за постигане на целта .
Иска ми се да извадя държавата от кризата с моята технология да помогна на народа но вище за пример живота на Илия Вълков или на Никола Тесла , толкова много технология толкова знания и в ден днешен има умиращи хора от глад мизерия без електричество (тия дни гледах детето на една българска проститутка сиромашкото мечтае за телевизор и колело ) е та мам* стар* в кои век живеем та годината е 2013 . Ще разкрия технологията на моя генератор та да помогна на народа стига с това индивидуално мислене и все за печалба .
ivansoni - специалист
Има реактивно съпротивление което е пряко свързано с честотата но да се уточни че става дума за много високи честоти които при мен не достигат .Супер генераторите с охладените намотки за които споменах за максималната им мощност беше от порядъка на мегавати .
При мен генератора е направен от супер проводящ проводник самоделно направен технологията е много проста .
Нали знаете че е доказано че един проводник тока не минава през самия него а лази по външната страна наѝ-горния слои а през вътрещноста не преминава нищо та тази вътрешност е загуба на пространство за да се оползотвори трябва да се направи сноп от много тънки бобини жици изолирани които да се навият в бобина с неопходимите навивки така със този сноп от малки жици имитираш дебела жица в малък обем с ниско съпротивление така се печели пространство за неопходимите навивки за по вече напрежение така се печели повече мощност но е валидно само за неодимови магнити за черните магнити ефекта е много слаб понеже са 10 пъти по слаби .
Също е важно да уточня, че при използване на прекалено тънка жица (0,12 мм)съпротивлението нараства поради загуби на пространство заради лаковото покритие на проводника (при мен наѝ-добър ефект ми даде проводник с диаметър 0,30 мм. )
Надявам се да помогна на колкото се може повече хора нека всички да произвеждат собствена енергия и да е евтина :partyman: .
Последна промяна от ivansoni на пет мар 15, 2013 1:23 pm, променено общо 5 пъти.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 9

Тема "Въпрос за генератор на ток ?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: