• 1
  • 2
Проявете вашата изобретателност.
popaslaptopa - напреднал
ето какво слупах от две стари ъглови легла

Прикачен файл

100_0306.jpg
100_0306.jpg (75.01 KиБ) Видяна 14926 пъти
prascho - майстор
Тоя найлон на пода като пароизолация ли се явява :-D
enterprise - специалист
prascho написа:
Тоя найлон на пода като пароизолация ли се явява :-D
Прасчо ти се побърка с тия пароизолации. Да не ти се изпари мозъка от тях :lachtot: :lachtot: :lachtot:
enterprise - специалист
popaslaptopa написа:
ето какво слупах от две стари ъглови легла
Много добре си го направил. На мен ми харесва. Искам да те попитам според теб възможно ли е да се раздели спалня на две отделни легла,ама спалнята е с една обща табла леко куха ? Питам те теб защото си завършил обратния процес, за което имаш поздравления :)
popaslaptopa - напреднал
Ами мисля че не е невъзможно да се раздели спалня но ще е доста по-емко на материали и труд.
shotik - майстор
След сватбата ни /74г/,купих комплект спалня Мадара ,но след 5-6 г се наложи да я преработя в ъглови легла.Таблите са талашитени и ги разрязах на средата,като тази до раклата беше свързана с две междинни стени на раклата и между тях отпред и отзад внимателно срязах таблата и фазера,срезах и краката.От шпертплат/8мм/ направих гръб,на които заковах подпорни летви за матраците.Двете части на раклата ги сложих една зад друга и пред тях оформих едното легло,а с другото на ъгъл срещу страниците на раклите другото легло.От ПДЧ разкроих и направих рафтове над леглата и раклите.

Трябва хубаво да се огледа и прецени дали може да се среже и ако нямаш машина за дървообработване,дали има къде да се поръчат допълнителните царги и летвите на които е сглобката с краката .
enterprise - специалист
shotik написа:
След сватбата ни /74г/,купих комплект спалня Мадара ,но след 5-6 г се наложи да я преработя в ъглови легла.Таблите са талашитени и ги разрязах на средата,като тази до раклата беше свързана с две междинни стени на раклата и между тях отпред и отзад внимателно срязах таблата и фазера,срезах и краката.От шпертплат/8мм/ направих гръб,на които заковах подпорни летви за матраците.Двете части на раклата ги сложих една зад друга и пред тях оформих едното легло,а с другото на ъгъл срещу страниците на раклите другото легло.От ПДЧ разкроих и направих рафтове над леглата и раклите.

Трябва хубаво да се огледа и прецени дали може да се среже и ако нямаш машина за дървообработване,дали има къде да се поръчат допълнителните царги и летвите на които е сглобката с краката .
оле много сложно ми се види :sad:
shotik - майстор
Не е чак толкова сложно ,но трябва да се прецени точно мястото на резане и поръчка на другите части примерно в Бриколаж и да се сглобят.По сложно може да е както при моята спална,ако раклата няма втора преградна стена и там вече много точно да се прави сметка ,дали след съединяването матрака дали ще може да влезе и легне на носещите го части.
enterprise - специалист
shotik написа:
Не е чак толкова сложно ,но трябва да се прецени точно мястото на резане и поръчка на другите части примерно в Бриколаж и да се сглобят.По сложно може да е както при моята спална,ако раклата няма втора преградна стена и там вече много точно да се прави сметка ,дали след съединяването матрака дали ще може да влезе и легне на носещите го части.
Преполагам, че ако се заинатя ще го направя, но проблема е че нямам нужния инструмент за дърво. Както и не знам, дали си струва толкова мъки по разделянето,особено в подматрачната рамка... вместо да купя отделни легла :? а спалнята да я запазя, за по-натам за нещо.Абе сложно ми се види това с леглото...виж плочки да налепя не ми изглежда чак такава мъка
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 3:31 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "От ъглово-спалня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: