• 1
  • 2
Проявете вашата изобретателност.
Дайте някаква идея,трябва ми за малък фонтан.но готовите са непосилно скъпи :cry:
mamkata - специалист
Според мен всяка рефлекторна крушка до 36 волта ще ти свърши работа. Не използвай по-високо напрежение за да не опечеш някой :)
Аз си мислех ,за луничка за баня дето са на 12 v ,ама не съм сигурен дали ,ще оцелее под водата
mamkata - специалист
Най-лесно ще провериш, като я топнеш в една кофа вода и я включиш :) Не прави грешката, първо да я включиш и след това да я потопиш във водата - ще се пръсне :wink: Според мен във водата луничката ще се "чувства" по-добре заради по-доброто охлаждане.
masteradmin - майстор
Няма голям шанс с обик новена луничка защото защитното стъкло не херметическо, за да стане такот трябва да се мине със силикон, но пък от друга страна те дост се нагряват. Най добре има лунички със светодиоди при тях нама да имаш проблем. Виж този сайтструват 5 евро
Palawnik - специалист
Даже да е херметична луничката, как ще я свържеш? Захранващите кабели също ще трявба да се херметизират.
Моята идея е следната. Може да използваш парче от
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=8012
След това подходящи отвори и светодиади.
Palawnik написа:
Даже да е херметична луничката, как ще я свържеш? Захранващите кабели също ще трявба да се херметизират.
Моята идея е следната. Може да използваш парче от
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=8012
След това подходящи отвори и светодиади.
Свързването , ще стане с термосвиваем маркуч(в смисъл с него ,ще се херметизират връзките) ,това не е проблем :)
masteradmin-видях сайта ,ама тая луничка е 1 W ,не е ли много слабичка дори и 4 да сложа в 4-те края?Фонтанчето е два на два,дълбоко 50-60 см
E това представлява в незавършен вид :)

Прикачен файл

fontan1.jpg
fontan1.jpg (144.85 KиБ) Видяна 12167 пъти
masteradmin - майстор
Там на сайта има и линичка със светодиоди.
masteradmin написа:
Там на сайта има и линичка със светодиоди.
Ама аз за нея говоря май ,или бъркам нещо?

Светодиодни лунички

UL18-RGB

RGB

12V AC, 1W

18

20deg

9 EUR

8 EUR

UL18-B

Син

12V DC, 1W

18

6 EUR

5 EUR
masteradmin - майстор
Не гледай мощността това не е печка. Гаранция че свти много яко имам подобно фенерче направо вади очи.
  • 1
  • 2

Тема "Как да си направя подводна лампа?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: