Проявете вашата изобретателност.
rockwall - майстор
някой има ли идея как да се покрие плексиглас със латекс, така че да се запази все пак прозрачността му.

Мисля си за изрязана фигура в гипскартон, със скрито осветление зад плексиласа, която ще се вижда само при включено осветление

Имате ли идеи как може да стане така че да не се вижда плексигласа под латекса, но все пак да е достатъчно прозрачно за да се вижда светлината

може ис тъкло да е де - важното е да не се вижда при дневна светлина като кръпка и очертание
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не ми стана твърде ясно какво искаш като ефект. Прозрачност е едно, а транспарентност е друго. Има такива фолиа. При всички случаи, щом има разлика в материал и най-вече в покритие, е забележимо. Изясни с други думи какъв ефект искаш да постигнеш.
W123 - специалист
Иска така да свърже плексигласа към картона и да го боядиса с латекс че през деня да си мислиш че е една цяла стена а вечер като цъкне лампата отзад фрагменти от стената да светнат.
Ако боядисаш плексигласа с валяк както ще боядисаш стените няма да си личи през деня,но като включиш лампата ще свети въпросния елемент но ще се виждат лентите от валяка и ще седи на петна.Вземи си от коридора един джам на някой комшия който е сменял дограма и ще видиш ефекта.
8180 - майстор
Няма как да стане съвсем невидимо това чудо денем.
Идея - направи плексигласа правоъгълен, кръг или някакъв и монтирай елегантно чрез някакъв преход към картона.
Откъм лицето бяло мат дифузно фолио - в момента най-доброто/цена е в Геко. Отзад черно с изрязано в него орнамента. При необходимост най-отгоре цветно - транспарентно или транслуцентно.
При желание посети фирма Партнърс (представители на 3М) за брошура с възможни светлинни ефекти от фолио.
Рязането на фолията от мен с/у една бира. :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ааа, схванах. Ако "стъклото" го пръсне... с регулиране на разстояние и прочие тънкости на аеро боядисването може да получи същата фактура като на стената.. та, ако боядиса с пръскане... Обаче, как ще върже двата материала? За фугата се питам.

Тема "Боядисване на плексиглас" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: