Software и Hardware за GSM и мобилни у-ва
Здравейте. Имам бял HTC Hero на около година. Много съм доволен от телефона но имам малък проблем. Около дисплея има алуминиева рамка която изглеждаше много добре, но с течение на времето започна да потъмнява там, където лягат пръстите когато се държи телефона. Какво да направя за да подобря малко вида на телефона? То е ясно, че няма да мога да го направя както е излязъл от завода но все пак... Ако зачистя този алуминий с много фина водна щкурка и след това го полирам до блясък как да го препазя да не потъмнее? Някакъв лак? Другата идея която имам е за фолио на 3М. Изполва се по автомобилите и е доста издържливо доколкото знам но ще ми свърши ли работа? Очаквам и други предложения които биха ми били от полза. Благодаря.
JOUO - специалист
Пробвай да го почистиш със сода бикарбонат /домакинската/ с едно памучно пърцалче го изтъркай със содата и мисля, че трябва да стане ама внимавай да не попаднат парченца от содата под някой клавиш на телефона. В случай, че не стане пробвай и с паста за зъби като търкаш с вълнено парцалче с малко паста алуминия.
Dewalt - специалист
Това с пастата не е оферта
Попадне ли около клавишите и да изсъхне - до там е .
Може ли да се свали частта която искаш да фрешнеш?
ditronix - специалист
С каквото и да се пробва да се чисти-детайлът трябва да се свали.Иначе 99% ще се увреди друга част от телефона.Възможно е прецизно облепяне с хартиено тиксо,но....
Dewalt - специалист
Абе колкото и да е прецизно - понякога и тиксото пропуска.
Въпреки че са редки случаите но.... май не трябва да се експериментира точносега
Благодаря на всички включили се! Всъщност го направих с тиксо, водна щкурка от най-фината и паста за полиране на дисплеи на телефони. Бих казал, че се получи доста добре, сега изглежда като неръждаема стомана (подобно на сребристият вариант на Nokia E51). Въпросът е колко време ще изглежда по този начин, известно е, че алуминият се окислява и потъмнява с времето...

Тема "Освежаване на алуминиев панел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: