Software и Hardware за GSM и мобилни у-ва
bulhomes2 - майстор
Windows mobile имаше приложение, което не изисква регистрация в сайт. Ако някой има зор - ще поровя какво беше, че почти преди 2 години се разведох с него (уиндоуса). Стои си скрито, при рестартиране на телефона изпраща таен СМС към избран номер с GPS координатите и номера на вкараната сим карта (СМС-а го няма в изпратени и не пиука телефона като го праща). Може и да ми прати координатите, ако му пратя определен СМС. Пак тайно. Не обяснявах тия работи на жената...
nv952 - майстор
bulhomes2 написа:
Не обяснявах тия работи на жената...
:lol: Дано жена ти няма не следи форума. :wink:
prascho - майстор
Само да спомена, че е възможно намирането на всеки един телефон. Не е необходимо вътре в него да фигурира наличната сим карта. Всеки телефон се идентифицира със собствен уникален код - IMEI. По принцип полицията е длъжна да изиска информация от мобилен оператор за даден телефон. Операторът може да установи местоположението на телефона до клетка. Но с ГПС приложения това може да се определи и по точно. Не съм сигурен, но Гугъл /андроид/ трябва да съдържа профил на потребителя/телефона в своя база данни. Съществуват приложения, с които може да се локализира местоположението на апарата до метри.
bulhomes2 - майстор
Малко се повтарях за имея. След поста си видях, че същото съм го писал на предната страница. Ма така е. Тинки като не чете темата, ...
Последна промяна от bulhomes2 на чет яну 08, 2015 10:03 pm, променено общо 2 пъти.
prascho - майстор
:-D. В България ако бе станало това, този мангал щеше да е със счупени крака и ръце.

П.П. Двата подхода за намиране на телефон са тези - мобилната мрежа и ГПС-а. При разговор с телефона, в която и клетка по света да се намира, клетката изисква информация с профила на сим картата. В този профил се изпраща и IMEI номера на апарата. Ситуацията е сходна с потока на парите, винаги остават следи.
iivanov - майстор
prascho написа:
По принцип полицията е длъжна да изиска информация от мобилен оператор за даден телефон.
Ммм,тъй е , ама не е точно тъй.Точно този момент ми е до болка познат ,щото има много загубени хора,дето си губят телефоните по влака. А мен ме дърпат за показания. :-D Та полицията има право да изисква информация само след прокурорско разпореждане, освен в случаите на тероризъм или други противообществени прояви. И това е така след скандалите със СеРеСе-тата.
А иначе аваста ми дава позиция при промяна на картата ,а премиума даже прави снимка.

Тема "Проследяване на GSM с GPS" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: