Software и Hardware за GSM и мобилни у-ва
И Канон и Никон са добрите фотоапарати,зависи какво ще снимаш,и какъв обектив ще използуваш .Ето тук фотоапарати канон никон има голям избор.
Asen_77 - напреднал
Аз ще дам своя вот за Никон. Ползвам D3000 и съм много доволен. Сега е излязъл D3100, който записва и HD видео. Сега ще си купувам втори обектив 55-200 мм, иначе съм с стандартен 18-55 мм. Препоръчвам ти да си вземеш комплект с двата обектива. Няма да сбъркаш. Пък ако бюджета позволява погледни и по скъпи модели, но задължително мини през магазин и ги виж на живо. Другите модели са доста по-големи и тежки. Най-добре мини през Магазин ФотоСинтезис ако имаш възможност и там ще ти дадат пълна информация, а ще можеш и на живо да ги видиш. Твърдо стоя зад Никон, когато избирах и за гледах много и четях и за себе си съм убеден, че Никона е по-добрия избор. Успех!

П.С. Не правя реклама на магазина, просто от там миналата година си взех обектив 70-300 мм под наем и снимах Формула 1 в Турция. Хората бяха изключително любезни и отзивчиви на всички мой "досадни" въпроси. Ето снимките от формулата тук. Това са снимки правени с D3000 и обектив 70-300 мм от трибуна и доста голямо разстояние :)
boltik - специалист
Благодаря на всички ви за помоща.На тези които не снаят,в момента живея в Чешката република.Тук в Прага има два магазина в които ходя и разглеждам.
http://www.fotoskoda.cz/eobchod/digitalni-fotoaparaty
http://www.alza.cz/foto-video/digitalni ... 849377.htm
Днеска като минах през алзата забеляза,че и от двата модела имаше по един поставени в пексигласови кутии.Нещо като най-добро съотнешние цена качество.Единият беше Canon 1000D а другият Nikon D7000.Обаче един клиент се лепна за Canon 60D и започна да говори,че имал доста добра бързина и др.неща,обаче аз като не разбирам от апарати.Няма да бързам то и парите още ги няма.Ще е другия месец.
torbalan - Дървен философ
boltik написа:
Изкам да попитам,към коя марка фотоапарат да се насоча.Става дума за марките Канон и Никон.Пари до 2000лв.Ако може да дадете мнение и за конкретен модел.Ходих да ги разглеждам,но се получи индианец и пишеща машина.Ще съм много благодарен за съветите.
огледай с какво се снима около теб...
винаги ще имаш мерак да вземеш нещо на заем от приятел... я обектив, я светкавица, я нещо друго...

и ако имаш приятели, дето снимат, избери същата марка...

по фотосбирките, дето правим, обикновено има много хора с канони, но само от най-евтините модели... рядко може да се види нещо повече от среден клас тяло...

докато никони има и обективи и светкавици и апарати като почнеш от най-евтините и свършиш с най скъпите :))

примерно аз на един от пленерите, дето организираме, си играх с никон Д3х и никор 14-24/2.8
ако някой е мераклия да пресметне колко струват двете играчки общо :)

та с две думи - ако нямаш приятели около теб, дето да разполагат с фото техника, по-добре се ориентирай към никон :)

за модел - според бюджета...
в твоя случай по-добре нисък клас фотоапарат, но нов от магазин с гаранция (независимо коя марка ще избереш)...
boltik - специалист
Торбалане,благодаря ти за отговорите.Също и на останалите.Защо питам?Когато се рзхождам,гледам по вратовете им никони,а когато вляза в магазина,само пред канона има хора.Не-мога да си обесня тази ситоация?
същото е като с левски и цска :)

ако се спреш на конкретни модели - питай... все ще измислим нещо :)

поне плюсове и недостатъци мисля, че мога да изброя...
valat111 - специалист
Торбалан, за PRAKTICA DCZ 6.8 какво ти е мнението? Няма да снимам Клаудия Шифър в действие, разбира се. Само снимки на ремонтите и понякога любимата.
тук говорим за фотоапарати...

цитираното устройство не попада в тази категория :)
sstefanov - майстор
Имам едно малко никонче coolpix 7900 от 4 години, прави страхотни снимки, въпреки че е малко и джобно! Пейзажите ги докарва по-добре от Canon 350D, който е 5 пъти по-голям и тежък!
:)

много смело изказване :)

въпреки, че съм фен на никон...

Тема "Питане за фотоапарат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: