• 1
  • 2
Software и Hardware за GSM и мобилни у-ва
fox_vt - майстор
sstefanov написа:
Аспиринът не е за запояване!
При батериите проблемът при запояване е в нагряването.
Е не е но има силата да запояваш и железни детайли.Дадох го за пример тъй като човека каза че е по ВиК и надали ще има пълен набор флюсове а да купува такъв за 5 спойки :wink: От друга страна във всяка къща има аспирин :idea: То както и ти знаеш батериите не се запояват но винаги може да се направи изключение ако знаеш какво правиш.
thinkpad - майстор
fox_vt написа:
От друга страна във всяка къща има аспирин
Ако така и така ще правиш пехливански работи, по-добре да си купиш ръждопреобразувател за 90 стотинки и да запояваш с него. А може и да имаш такъв... По-малко пари(дим) има, по-малко мирише, а и аспиринът използван по този начин си е направо отровен. Ортофосфорната киселина в ръждопреобразувателя е достатъчно слаба, за да не може да направи поражения и при директно изпръскване по кожата. Като свършиш се неутрализира с разтвор сода бикарбонат. То и аспирина трябва да се неутрализира. И можеш да я капнеш където искаш, а не да правиш идиотски работи и да вдигаш пушилка.
fox_vt - майстор
На мен не ми трябва няма аз да ги запоявам.Ти говориш така все едно човека цех за запояване ще прави.Навремето съм запоявал така железни детайли, знам че мирише и че не е полезно,но знам във нашия радио завод какви поражения имат сега хората и без да са запоявали със аспирин.То може човека за най полезно да си купи уред за точкуване щото нали е безопасно за четири батерии....
hidrazin - майстор
Какво ги прихваща всички? :? Какви точково заварки, какви аспирини, преобразователи... Те вносителите и производителите си знаят работата. Доста отдавна батериите си вървят с пластини за започване с нормален поялник. Дори и е Елимекс.
http://elimex.bg/product/15490/akumulat ... -lava.html
Разбира се не всички, но почти винаги може да се намери нужната по размер и капацитет с готови пластини.
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "живот за динозавъра" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: