• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Software и Hardware за GSM и мобилни у-ва
Lisko - майстор
zz_stefanov написа:
Телефоните умират преди батериите. В повечето случаи батериите живеят над две години, но вече рядко телефоните доживяват след третата.
Смяната на батерия е пари на вятъра, често след това се скапва телефона или пък вече е така остарял, че трудно отваря новите приложения.
По принцип съгласен. Макар че си купих от ибей батерия с кит за сменяне, смених и вече повече от година го ползвам (не като телефон - повече като будилник, джипиес, фотоапарат, инстаграм и чат пат за някой емайл. Петгодишен телефон.

За остаряването - не трудно - ами понякога въобще не може да отваря новите. Личен опит и с Android и с iOS.
Има и още нещо - новия хардуер поддържа функции които стария не поддържа. Примерно - две камери, 240 кадъра в секунда, HDR и т.н.
И да не си гъзар почва да те гложди че ти се иска това или онова (щото хората около тебе го развяват ;-)
Така беше навремето с полифоничния звук, и историята постоянно се повтаря.
radius - майстор
Не знам защо разговора тръгна в посока върхови и евтини модели. Моите, които изредих, са все средна работа или ако са били топ модел, не съм ги взел нови. S4 го взех миналата зима на 2г. когато вече актуален е s6. Iphone4 е на 4+г. в момента.
Никога батерия не ме е предвала, но и винаги гледам да зареждам в последния момент. Така намяляваш циклите на заряд/разряд, които определят и живота на батерията.
А свалящия се капак е готина екстра. Много обичам да си го ръчкам, когато няма какво да правя. :axe: Сега с новите е скука ;)
zz_stefanov - майстор
Три пъти по една трета заряд се брои за един пълен. Така е при литиййонните. Така,
че преждевременното зареждане не е проблем.
radius - майстор
Дано да е така, това го твърдят от Епъл според уикито.
Мерси, че ми отвори очите.
Последна промяна от radius на чет дек 21, 2017 11:46 am, променено общо 1 път.
gnt69 - майстор
radius написа:
Дано да е така, това го твърдят от Епъл според уикито.
Държат бе мама им. Щерката тормози един iphone 6 вече 2 години денонощно и още и държи батерията. :partyman:
С 2 леви - специалист
Според мен, батериите се скапват от жегата. Над 40 градуса лития се скапва, бавно и необратимо, а не е, като да няма жега при новите смрадфони...
Ползвам все още една Nokia 6600, като обикалям планините, имам и "модерен" телефон с тъчскрийн, но умира за 4-5 дена. Та така. :)
KingLin - майстор
Батерия за 6 месеца не съм успял да скапя до сега.
В момента се разхождам с 2 телефона. Единия е служебен от тези брандирани за Теленор. Много слаб като характеристики ама се ползва само за разговори, мейли и вайбър. Зареждам го всеки ден щото го счупвам от разговори. Вече 2 години батерията му не е дала признаци на отслабване.
Втория е от марка която сравнително скоро навлезе по-масово на пазара - Xiaomi. Преди бях фен на самсунг, сега съм фен на тия :D Първия техен смарт беше за жената Redmi Pro. Яко накачулен като примерно десетядрен, две задни камери, 4/64 GB. Та батерията му е несменяема и на него обаче на цялото ровичкане на жената ежедневно изкарва 2 дена спокойно. Цената му с калъф и доставка от Индия/Китай беше около 400 лв. Найс а? :) На база нейния реших да взема по 1 подобен за мен и дъщерята. Redmi 4A Global Edition. Цена (без мито) около 160 лв. 4 ядра, 3/32 GB и 10А батерия несменяема :) Държи ме спокойно 4 дена нормално ползване с включен Bluetooth, GPS и WiFi. Даже съм се изтарикатил и съм го настроил вечер от 01:00 до 07:00 да включва самолетен режим и така изкарва и повече от 4 дена.
Та носете си новите дрехи ми е мисълта :) Джаджите ще стават все по-евтини. Скъпи са само модерните.
zmiori - специалист
Абе карат, карат като е само за ало.
Мойта талпа като я бодна в нета за 5-6 часа и зачервявам "батерията" /тоест пада под 10% от "пълен"./
Ако го оставя само за разговори/с включен вифи и всички приложения в сянка/ изкарва поне 3 дни.
Наи много папка "кинескопа" и въй въй въй -то.
Lisko - майстор
Ако трябва навигация за 2-3 часа смятай, че всеки телефон е стопил батерията.
Xiaomi са "нови" може би за българския пазар. Аз ги държа под око отдавна и само добри неща чета. Наблягат и на нови и оригинални неща и на качество.
KingLin - майстор
Lisko аз играя Ingress и когато обикалям да хвърлям бомби все едно ползвам навигация. Еми под два дена не пада батерията. Щерката с нейния (еднакъв с моя) по цял ден цъка игрички без почивка и едва така успява да го стопи преди лягане че да го сложи на зарядно.

Иначе си прав че са нови за българския пазар. Аз от както ги харесах доста техни неща заглеждам по сайтовете. Има и полезни и не толкова полезни гевезелъци. Но определено са добри.
Аз всъщност се запалих от следния клип за тест на стъкло което НЕ е горила глас:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1s6fDsvgmQc[/youtube]
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Вярно ли е, че новите телефони са с не сменяема батерия?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: