Software и Hardware за GSM и мобилни у-ва
radius - майстор
Citron bg... и картата изрязана с форма на лимонче :)
Такъв спомен имам, но не намирам в нета подобна снимка.
MamaMy - майстор
И аз съм още от Цитрон мрежата. Тя беше заедно с Мобифон. Помня, че Мтел деряха кожи с материали на клиента.
hidrazin - майстор
пет дек 27, 2024 10:14 pmradius написа:
Citron bg... и картата изрязана с форма на лимонче :)
Никога не е била изрязвана с формата на лимонче а само картинка на лимонче.
Имаше едни GSM-и MOTOROLA където в тях се пъхаше ЦЯЛАТА SIM карта - 85,6 × 54 mm
Дори не стандартната SIM карта с размери 25 mm × 15 mm
Тогава Micro SIM и Nano SIM още не бяха измислени.
Стандартна SIM карта без проблем се режеше до размер Micro SIM
В офисите на мобилните оператори имаше гилотини където можеше да я занесеш да ти я отрежат.
Нещо като перфоратор ... Става и без него де, ама ако ръцете излизат от правилното място... :-D

Прикачен файл:
CITRON BG.jpg
CITRON BG.jpg (94.35 KиБ) Видяна 1431 пъти

:partyman:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Малий кви сте стариии
А безплатните три секунди в началото на разговора... Хаа, какви времена бяха...
Наща маса поздравява ваща маса...
radius - майстор
Хидра, точно от такава голяма имам спомен, и лимонче бяха металните контакти само, не пластиката. Малко подвеждащо съм писал изрязана.
ESPACE - майстор
Контактите са си със стандартна форма и размер. Няма как да са били с форма на лимонче или портокалче.
kr1100 - майстор
Първият ми мобилен беше :
https://www.mobilephonemuseum.com/phone-detail/d170
от Гърция и цитронене карта
Baлepu - специалист
пет дек 27, 2024 10:44 pmhidrazin написа:
Стандартна SIM карта без проблем се режеше до размер Micro SIM
В офисите на мобилните оператори имаше гилотини където можеше да я занесеш да ти я отрежат.
Нещо като перфоратор ... Става и без него де, ама ако ръцете излизат от правилното място... :-D
Това не е точно така. Лично ми загина такава сим карта кръцната в офис на М-тел. Със смотолевено извинение, ми казаха, че по-старите не можело било. Обаче ... в момента нямали да ми дадат нова ... И след някакво време ми заявиха, че нова с този номер могат да ми издадат само с договор. Така окончателно приключих с тях.
hidrazin - майстор
съб дек 28, 2024 11:00 pmBaлepu написа:
Това не е точно така. Лично ми загина такава сим карта кръцната в офис на М-тел. Със смотолевено извинение,...
Точно така е. При "клъцването" има механични натоварвания които могат да "убият" картата.
Просто са ти сложили терлици и са те пуснали по нанадолнището... :-D
Заблудата ти идва от липса на познания в конкретната област.
Виж са колко ти е смешно мнението - то ако не SIM не ставаше за рязане, НИКОЙ и никъде в който и да офис на M-Tel НЯМАШЕ да се навие да ти я реже... :)
Ся, ТИ ЛИ ТОЧНО знаеш дали може да се реже или оператора който ти я е продал?
Не ми отговаряй, въпроса е риторичен а ти отивай да спиш че ... :lol:
:partyman:
Baлepu - специалист
Ясно е, че си академик в собствените си очи и няма как нещо да не е така, както ти си чул "да казва една жена ..." Когато ми е продавана въпросната карта, изобщо не е имало "мини". Доста по-късно се появиха първите. Тогава са започнали и "макро"-то да ги правят, така че да могат да се изрязват. Бях си купил нов телефон, който беше вече с "мини-сим" и консултант в офис ме увери, че ставало просто наличната ми, да се изреже. После ми се обясняваше, че мойта била много стара и т.н.
Не държа да ми вярваш. Както който и да е. Просто споделям един факт.

Тема "От утре, 28.12.2024г USB Type-C става стандарт за мобилни устройства в целия ЕС" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: