• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Software и Hardware за GSM и мобилни у-ва
profesionalist_wood - майстор
Поздравления за кратките разяснения Леосат.
Много бих искал да ги оправяш мошениците от бензиностанции ,,Газпром,, ако можеш да се бориш с такива тарикати ако съм разбрал правилно
:partyman:
prascho - майстор
понеже спречкването стана по черноморски :-D , все пак трябва да се отбележи, че бизнесът в България е силно изкривен. При положение, че държава липсва... то за какви контролни органи да говорим, които да следят за спазването на права и задължения при взаимоотношенията между работодатели и наети работници, между работодатели и клиенти....МВР-то във Варна стой зад джепчиите, в Северна България стой зад незаконните богаташки имоти на мангали внесли пари от просия на себеподобни в Швеция..... В останалите области е същото. Никой не задава въпроси как тези социално слаби роми разполагат като турски бейове. Данъците от парите къде са.... В темата с техномаркет се изтъкна, че КЗП е пропита от корупция. Спасение му е майката от тази държава. Прекалено много нагли цигани и турци се пръкнаха, а българите са се покрили като стадо овчици. Насажданата идея, че всичко държавно е общо през 50-те години на комунистическо робство е пропило "обществото" да краде толкова силно, че отърване от корупцията няма!
velas - специалист
profesionalist_wood написа:
Много бих искал да ги оправяш мошениците от бензиностанции ,,Газпром,, ако можеш да се бориш с такива тарикати ако съм разбрал правилно
Не съм клиент на Газпром... но лесно (евентуално) може да се "оправят"... зависи какво е нарушението им. Ако е само отношение към клиента - няма оправия...липсват първите 7...
dundurma - специалист
варналията е прав,ма айде по-леко с меренето........никъде не съм се противил срещу бележките,а констатирах просто факти,че въпросната мома нито е първата нито последната и ако си данъчен или нещо подобно,ти е ясно че по този начин държавата няма да вземе пари.СКАЧАНЕТО МИ бе за торбичките,че работника НЕ МОЖЕ да не иска пари за тях,без изрично разпореждане.а ако някой данъчен реши да се самозабрави в магазина ми,ще си платя държавния рекет и ще се срещне с един немалък българин.тъй че пи-полека с випове и т.н.
toolegittoquit - майстор
dundurma написа:
СКАЧАНЕТО МИ бе за торбичките,че работника НЕ МОЖЕ да не иска пари за тях,
Ако толкова не си цени клиентите, така че някой да й прави оборот, а тя между другото да не може за целият ден да услужи с 1 торбичка от 10 стотинки, разход който нито някой го интересува, нито някой го брои, не знам какво търси в тоя бранш нито работничката, нито шефът. Защото тая цигания и неуважение за една торбичка сега ще направи така, че за 10 стотинки или 5 стотинки тоя клиент повече няма да се върне и ще остави оборот от 50-100лв на някой друг, който повече си уважава клиентите. Надявам се ми разбираш позицията. Силно се съмнявам някой шеф да глоби, че за целият ден си услужил с цели 10 стотинки торбичка, ама си оставил клиента доволен.
Chefo77 - майстор
dundurma написа:
варналията е прав,ма айде по-леко с меренето........никъде не съм се противил срещу бележките,а констатирах просто факти,че въпросната мома нито е първата нито последната и ако си данъчен или нещо подобно,ти е ясно че по този начин държавата няма да вземе пари.СКАЧАНЕТО МИ бе за торбичките,че работника НЕ МОЖЕ да не иска пари за тях,без изрично разпореждане.а ако някой данъчен реши да се самозабрави в магазина ми,ще си платя държавния рекет и ще се срещне с един немалък българин.тъй че пи-полека с випове и т.н.
А ти къде видя, че колегата се възмущава от това, че са му поискали 10 стотинки? Дали не се е възмутил от това, че няма да му върне от 5 лева, след това - от 50 стотинки, и най-накрая - от кавгата? Ако не искаше да ги дава, дали нямаше да вдигне скандал още преди да тръгне да върши работата на продавачката (да му върне рестото)? Май май четем между редовете, само и само да си защитим "правото" или по-скоро задължение на таксуване. Не виждам никой, който да го оспорва.
Изобщо изключвам малоумното изискване на държавата всички търговци да таксуват торбичките с дръжки, за да спаднело потреблението. Преди давахте без да се замислите, защото това си беше положително отношение към клиентите.
И хайде по-полека с това за големия българин, 'щото винаги може да има по-голям, с по-голям винкел, с повече приятели и т.н. Това ли ви е отношението - като не сме изрядни, ще бием. Палячовщини.
И защо колегата да е варнАЛИЯ - може да е варнЕНЕЦ. Разликата е огромна, ако не знаеш. И варненЦИ се обиждат, когато ги нарекат варнаЛИИ :wink:
prascho - майстор
Мда...пред винкело всички сме равни! :-D
ivouz - специалист
За да бъдем по точни съм Балчиклия не Балчиклиец .Във Варна живея от 25 години ..
Това което казва Chefo77 за Варналии и Варненци е вярно.
За последен път казвам че, се възмущавам от отношението към клиента а не че са ми вземали
10ст. за торбичка!
А гледате ли за крадлите от Игнатиево?То моето е никакъв проблем пред това.
velas - специалист
Chefo77 написа:
И варненЦИ се обиждат, когато ги нарекат варнаЛИИ :wink:
БургазЛИИ така са свикнали, те нямат друго... бургасЦИ звучи особенно... :mrgreen:

Правилно си вникнал в смисъла на спора. Не става дума за 10-те стотинки за торбичката, не става дума за касовата бележка, става дума за отношението към клиента, за възпитанието. И аз съм ходил да си развалям парите, но след като продавача учтиво ме е помолил, защото е негова работа...демек аз му правя услуга. Аз съм молил за същото, доверявал съм се на клиенти да ми доплатят по-късно, но това си е мое решение, мой риск.

Ако бях на мястото на колегата по-горе, веднага след отношението, което съм получил и отказа за издаване на касов бон за торбичката, бих подал сигнал в НАП. За съжаление само това е начина за възпитание на повечето ни продавачи. Знам, че им се налага да общуват с всякакви луди и брутални клиенти, но това им е риска в занаята... Ако не им издържат нервите - мотичката и на село...

Колега dundurma, дай адрес на магазина ти (ако ти стиска). Обещавам да ти стана VIP клиент...обожавам Бургаско светло... мезето от мене... :partyman:

П.П. Не съм данъчен... и варненец/лия не съм... от село съм и съм за малко... чакам да спрат Земята и слизам! :lol:
ivouz - специалист
Eй типично по нашенски трябва първо да си покажем винкелите ,големината да се скараме че,
чак тогава да седнем да си пием бирата .
ivouz написа:
Ако не им издържат нервите - мотичката и на село...
То повечето от нас затова са си купили къщи на село.
Айде наздраве!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Некоректен търговец!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: