• 1
  • 2
Software и Hardware за GSM и мобилни у-ва
mx_starter - напреднал
Здравейте, странно, но не успях никъде да намеря списък с префиксите на българските GSM оператори.
Виваком - 087
Глобул - 089
Мтел - 088/098

Само това ли е?
peter_m - специалист
Примерно 0899,0898,0897,0896,0895,0894 ... (не съм сигурен дали за префикс се взимат първите 3 или 4 цифри :? )

За мен в България е по-редно префикса да се счита за четирицифрен.

А след въвеждането на преноса на номерата не може да си 100 % сигурен че по номера ще познаеш оператора ...
Да това което го пишете е вярно. Но префикс с номер започващ с цифрите 0988...... съществува. Това е Newsmobile. Използва мрежата на ЕМТЕЛ . Моя номер е 0988612713 ако не вярвате , че съществува! Моля позвънете! :finga:
valentin112 - специалист
Има и пренесени номера от един оператор в друг, със запазване на всички цифри.
valqk - специалист
peter_m написа:
Примерно 0899,0898,0897,0896,0895,0894 ... (не съм сигурен дали за префикс се взимат първите 3 или 4 цифри :? )

А след въвеждането на преноса на номерата не може да си 100 % сигурен че по номера ще познаеш оператора ...
Пренесените се познават по една мелодия, която прозвучава точно преди да позвъни.
Т.е. ако чуете тън-тън преди да звънне - не е на този оператор вече телефона.
fbr - майстор
valqk написа:
След като разбрахме че не е на този оператор, как ще разберем на кой е.
Тани - модератор
valqk написа:
peter_m написа:

Пренесените се познават по една мелодия, която прозвучава точно преди да позвъни.
Няма тън тън - може и да е имало първия месец , но сега вече няма . Току що позвъних и проверих! Така, че може да разбереш на кой оператор е даден номер ..........чак от подробната разпечатка на разговорите :-D
ebahti - майстор
Не е ли по лесно и по бързо да попиташ въпросния камарат който си набрал,към кой опертор си да та е.а....??? :idea:
kirofabv - специалист
ever20102 написа:
Да това което го пишете е вярно. Но префикс с номер започващ с цифрите 0988...... съществува. Това е Newsmobile. Използва мрежата на ЕМТЕЛ . Моя номер е 0988612713 ако не вярвате , че съществува! Моля позвънете! :finga:
БОБ също е с 0988... и той е виртуален на Мтел разбира се.
При позвъняване на пренесен номер трябва задължително да се чува въпросното тън-тън. Към кой оператор е пренесен няма как да се разбере.
Тани - модератор
Тани написа:
Няма тън тън - може и да е имало първия месец , но сега вече няма . Току що позвъних и проверих! Така, че може да разбереш на кой оператор е даден номер ..........чак от подробната разпечатка на разговорите :-D
Номера е 0888............ , но е прехвърлен на Вивател!
  • 1
  • 2

Тема "Префикси на българските GSM оператори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: