Software и Hardware за GSM и мобилни у-ва
stefan_mil4ev - специалист
Някой може ли да ми каже за какво служи лентовият кабел на GSM. Стана така, че телефона ми спря да чете карта памет и камерата ми отказа, а GLOBUL ми заявиха, че прекратяват гаранцията защото мрежовият кабел е корозирал и ми предлагат ремонт срещу заплащане. Лентовият кабел не е ли за захранването на батерията?
Става дума за Samsung SGH-G600.
stiv1961 - майстор
Слайд телефоните и тези с капаче имат такъв кабел.Ето за твоя модел:
Според мен гаранцията трябва да важи.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
stefan_mil4ev написа:
Някой може ли да ми каже за какво служи лентовият кабел на GSM.
- Служи за осъществяване на връзка между долната половина на тел. и горната. Според възможностите на телефона, лентовият кабел съдържа около 10 до 40 (ориентировъчно - не съм ги броил) отделни жички. През тях минава информацията за дисплей, слушалка, микрофон, камера, клавиатура, вибрация и др.(всичко което е на горната половина)
stefan_mil4ev написа:
Стана така, че телефона ми спря да чете карта памет и камерата ми отказа, а GLOBUL ми заявиха, че прекратяват гаранцията защото мрежовият кабел е корозирал и ми предлагат ремонт срещу заплащане.
- Картата памет е на долната половина, а камерата на горната. - Няма логика двете да са отказали заради проблем с кабела. (камерата може да откаже заради кабела, картата не).
Ако има корозия (къпан телефон)- това вече е проблем - гаранцията се прекратява естествено. При къпан телефон всичко е възможно, единсвеното сигурно нещо е че ще се скапе рано или късно.
Аз никога не съм го мокрил, а и да е корозирал от тва че съм го намокрил съмнявам се да е само два две места. Дадоха ми снимка къде е проблема и там видях за ккво става дума. Но аз смятам, че понеже ми изтича другия месец гаранцията и договора и те затова не се багърбват да си вършат работата.
naB4o - специалист
КЗП :)
И задължително, протокол за рекламация :) с дата преди да е изтекъл срока :)
И си търсиш правата. Ако наистина не си го мокрил и т.н. би трябвало, да ти я признаят. Интересното е как е стигнато до извода "корозия"
stiv1961 - майстор
naB4o написа:
КЗП :)
И задължително, протокол за рекламация :) с дата преди да е изтекъл срока :)
И си търсиш правата. Ако наистина не си го мокрил и т.н. би трябвало, да ти я признаят. Интересното е как е стигнато до извода "корозия"
Преди половин година ми смениха лентовия кабел на лаптопа/беше в гаранция/.До сега няма проблем.Търси си правата както каза колегата.
ditronix - специалист
От девет реки утайки ще ти докарат,за да се измъкнат от гаранцията.Заплаши ги с КЗП,интернет,Господарите....Почти винаги хваща дикиш.И като правиш панаира,гледай да има повече хора в офиса им,да видиш как ще омекнат!
Вече се примирих. От токов удар ми изгоря монитора, потърсих си правата, дойде експертиза и до ден днешен си чакам новия монитор. Малко след монитора, пак от удар изгоря мишката, а 3 седмници след това поради същата причина и захранването. Въпреки жалбите и всичко, ЕVN не си признаха вината. В глобул ми казха, ако искам да си направя експертиза и да дам жалба. Консултитах се с един сервиз, но човека ме посъветва да не се занимавам, понеже не може да се докаже от къде е дошла повредтата и, че това често се случвало, операторите да анулират гранацията.
mely - напреднал
stefan_mil4ev написа:
Вече се примирих. От токов удар ми изгоря монитора, потърсих си правата, дойде експертиза и до ден днешен си чакам новия монитор. Малко след монитора, пак от удар изгоря мишката, а 3 седмници след това поради същата причина и захранването. Въпреки жалбите и всичко, ЕVN не си признаха вината. В глобул ми казха, ако искам да си направя експертиза и да дам жалба. Консултитах се с един сервиз, но човека ме посъветва да не се занимавам, понеже не може да се докаже от къде е дошла повредтата и, че това често се случвало, операторите да анулират гранацията.
Изпробвано е .Правят се на луди -мокрен бил,лакмуси...и т.н.КЗП хич и не помогна а просто потвърдиха на Мтел протокола и това е.
Ами това е България. Нека се гордеем с нея.

Тема "Лентов кабел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: