• 1
  • 2
Software и Hardware за GSM и мобилни у-ва
dimcho93 - напреднал
Колеги имам две зарядни за самсунг 5230 ,но нямам usb кабел та въпроса ми е дали от едната букса на зарядното мога да си направя кабел имам и букса за usb която се свързва с компютъра но от нея излизат 4 кабела а от буксата за зарядното само два .. дали е възможно да стане ?
vvventsi - специалист
да но има едно но,намираш с един мултицет на кой от двата кабела има напрежение 5V ,тях ще ги свържиш с букста от зарядното като гледаш да не объркаш полярноста ,второ трябва да сложиш подходящия резистор ,за да ограничиш тока на зареждане,защото примерно нокията се зарежда от да кажем 100-300mA не помня точно от какъв до какъв ток иска, иначе ако тока е по малък или по голям от необходимото не ще да се зарежда и направо ми изписва : "СТОП НЕ ЗАРЕЖДА"!
dimcho93 - напреднал
я си дай скайп направо да пишем там ..
vvventsi - специалист
на ли затова е този форум и други да включват,в темата,може и някой друг да иска да си прави зарядно с USB!
dimcho93 - напреднал
брат зарядното с usb е елементарна работа .. аз искам да си направя дата кабел за прехвърляне на данни не само да го зарежда
vvventsi - специалист
тогава си намери втора букса каква то ти е на телефона ,и си я свържи към USB то!
dimcho93 - напреднал
ами да аз имам просто към Usb излизат 4 кабела а от буксата на телефона само 2 :X
vvventsi - специалист
ами трябва да имаш и USB вход ,намери си такава букса и си я свържи към към USB на компютара ти,така от едната страна на кабела дето ще си го направиш ще е USB за компютър a от другата USB за телегфона ти плюс зарядно за телефонати тоест две букси!
dimcho93 - напреднал
ае сичко имам и го свързвам както трябва ама на компа ми исписва на англииски Unkown Usb Device :X
Тани - модератор
А инсталира ли си драйверите на телефона?
  • 1
  • 2

Тема "USB кабел от букса на зарядно ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: