• 1
  • 2
Software и Hardware за GSM и мобилни у-ва
ebahti - майстор
Така,снабдих се с тел.-samsung wave 525, купен е от глобул,ама явно е разкодиран щото работи с М-тел ска карта.Мисля че би тр. да прифаща нет ,там където има излъчване-ама не ще,или аз не знам как става номера,имаше некакви глобулски настройки на DNS ама аз помислих че проблема е в тях и ги изтрих.Сега като пробвам да фана нет-ми се изписва da въведа DNS .Некой може ли да ми обясни по простичко какво требва да въвеждам и как........ Ама верно по простичко!!!
torbalan - Дървен философ
или въведи за DNS 8.8.8.8

DNS-а превръща името на сайта в адрес, който е разбираем за компютрите ;)
ebahti - майстор
какво означава не е намерена wi-fi AP,na mene trebwa по простичко да ми се обеснява.......натисни тва копче,после онова,а сега въведи еди кво си...и те така.Опитвам се да фана нет без да минавам през мтел,- като лаптоп на бензиностанция :roll:
stiv1961 - майстор
Ето ти инструкция на руски. След 82- ра страница- настройки на Wi-Fi. Успех :)
http://www.mobiset.ru/docs/GT-S5250_UM_ ... 16_cms.pdf
ebahti - майстор
Towa го имам и на български,като включа нета и ми изписва- "DNS грешка" та затова питам дали някой знае кои настройки да пипна
bulhomes2 - майстор
Преди 4-5 години във Враца и аз бях чул, че по бензиностанциите имало свободен нет, та обикалях като гладно куче, ама нъцки. Като се прибрах в квартирата - то си имало отключена мрежа като слънце... :lol: Та свободен нет и то с телефон - каузата е малко пердута. С лаптопа хващах някъде до високите блокове до митницата.

ПП. Сега загледах, че е възможно да имаш впредвид твоя си рутер у Вас...
lov - майстор
То май вече няма бензиностанция без интернет да не говорим по големите кафенета. В квартала дето съм има само двама дето са им заключени мрежите и то са възрастни хора дето така и са и ги пуснали доставчиците като са настройвали рутерите.
В началото кога беше по интересно си бяхме изпозаключили мрежите ама си знаехме по комшийски паролите Щото като сме на различни доставчици като ти се срине нета да ползваш на някой друг. Сега всички са свободни. И скоро ми беше интересно дали имам навлеци ама не. Даже сега от любопитство сканирах мрежите с телефона и има няколко дето пак са отворени и не знам на кого.
Не знам дали влизаме в час ама май манталитета да не си плащаме ако може да е на аванта вече залезе. А и честно няма и да разбера дори някой да тегли и филми. Скоростта ми е доста висока а от как прекараха оптиката може би повече от година не зная какво е да нямам интернет.

А относно телефончето само колега дето има същия или подобен може да ти помогне. Ама така с приказки по форума едва ли ще се научиш.
bulhomes2 - майстор
И аз си бях оставил мрежите и у нас и на вилата отключени. Но отскоро ги заключих. В Карлово се включвам към местния доставчик, но съм забравил да си скрия споделените папки. Е к'ъв кеф му е било на някой да ми ги изтрие - не мога да разбера. Да ме познава, да може да ми види реакцията - айде... Но така - само за някакво вътрешно удоволствие, че е направил мръсно на някой непознат.... няма скоро да се оправим...
ArturDent - Почти Безобиден
bulhomes2, има начини за определени потребители (компютри) да се вижда вътрешната мрежа, а за други не.
Ако имам път към Троян, може да ти го направя, но нали знаеш че трябва да ме хванеш преди да съм пил...

Има и т.нар. Access Point устроиства - двойно по-евтини от обикновения рутер, с тях гостите ти ще ползват Интернет (връзват се към устройството), но нямат достъп до вътрешната мрежа. Джаджата се вързва към рутера.
Ти за да имаш достъп към локалната мрежа се вързваш към рутера директно...
  • 1
  • 2

Тема "нет с телефон-как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: