• 1
  • 2
Software и Hardware за GSM и мобилни у-ва
iivanov - майстор
Колко "несменяема" е несменяемата батерия. И по-точно батерията на леново.
DundyTheCroc - майстор
Не си казал на какво устройство точно, но принципно се маха задния капак и батерията се сваля лесно, евентуално е хваната с болтчета и има една букса към платката.
Chefo77 - майстор
Няма несменяеми батерии. След като ги продават отделно, значи смяна има. Друг е въпросът, че отварянето е по-трудно.
dyaneff - майстор
Има смартфони на които пише, че батерията е несменяема. Не съм виждал, но ми е интересно как са го реализирали.
toolegittoquit - майстор
НЕ сменяемата батерия е такава, която не се продава като CRU, а само като FRU. Т.е не е сменяема от потребителя по нормалният начин. Няма сервизен капак за батерията примерно. На много таблети е така. Обаче като я разглобиш имаш достъп до батерията, дали е с жици изводите са директно запоени на платката, дали има конектор в който батерията се включва. Всичко се сменя обаче, просто разглобяването е по-трудно.
VLADO66 - майстор
Този тип конструкция се въвежда все по разпространено след борбата за по-тънък корпус.Аз ползвам такъв телефон.-метален монокок изрязан на CNC фреза.Не ме тревожи батерията,защото когато след около 2,5 год.започне да и пада плътността на тока,вече ще съм го сменил.
iivanov - майстор
VLADO66 написа:
... след около 2,5 год...
Лошото е , че при моето ползване батерията дава фира още първата година. Фончето , което заглеждам е леново р 70.
VLADO66 - майстор
Ако си зареждаш телефона веднъж на ден,пак би иззържал 2 год или 700 цикъла.Другия вариант е да вземеш телефон с по-голяма батерия като този https://www.youtube.com/watch?v=m-VrImr-iQU В къщи има 2 броя на тази марка и сме доволни.Тези GSM са ребрандирани Gionee, естествено/ няма фаца като Р70 /специално този модел/ :)
Chefo77 - майстор
iivanov написа:
VLADO66 написа:
... след около 2,5 год...
Лошото е , че при моето ползване батерията дава фира още първата година. Фончето , което заглеждам е леново р 70.
И от А серията им има с голяяяма батерия - А5000 също е с 4 амперчаса батерия. И е по-орязано от Р70, респективно по-евтино.
Батериите на телефоните с много високи параметри са предвидени да издържат на ежедневно зареждане около 2 години. Примерно едно G3 или G4 на LG, с каква батерия трябва да е, за да държи 3 дни работа с този бруталния дисплей? :)
Lisko - майстор
Нали знаете, че капацитета на Li-ion батериите пада и без други причини, само от времето.
  • 1
  • 2

Тема "несменяема батерия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: