Software и Hardware за GSM и мобилни у-ва
fox_vt - майстор
По стечение на обстоятелствата се наложи да си купя една външна батерия от турция за около 25 наши пари. 5000 мАч. Със полимерна батерия е както пише в упътването и заради теглото и. Сега на въпроса ,може ли от една нощ в колата на студено да свърши тока тотално. Може ли от стоене заредена да се изтощи. Как вдига напрежението до 5 В на изхода ,предполагам с DC/DC up конвертор. Това значи че ако елемента е един капацитета не е реален заради загубите в конвертора. Как стои въпроса със моделите със сменяеми елементи 18650 те как са свързани паралелно или последователно.
hidrazin - майстор
Че откъде го намери тоя студ? :? Не, не може от студ да свърши за една нощ и за повече нощи.
Останалото е така - вдига напрежението с DC/DC конвертор който в изключено положение консумира микроампери.
Посочения капацитет е като този на вложените акумулатори и не се взима в предвид загубите в конвертора.
В масовия случай загубите са под 10% заради високото КПД на конверторите.
Тези които са с 18650 - паралелно свързани.
Полимерно се използват не само заради теглото - банките стават много тънки...
:partyman:
Lisko - майстор
Паралелно, именно. Мойта е за 4бр, но мога да сложа и 3 и 2 и 1.
fox_vt - майстор
Прикачен файл:
IMG_20181107_070913-768x1024.jpg
Прикачен файл:
IMG_20181107_070942-768x1024.jpg
Прикачен файл:
IMG_20181107_071047-768x1024.jpg
Това е китаеца вчера го отворих за по сигурно :lol: Елемента изглежда голям може капацитета да е там някъде. Оказа се обаче че батерията на телефона ми е 2680 мАч незнам защо съм останал с впечатление че е под 2000. Преди да я затворя ще измеря какъв ток консумира в стендбай тъй като има самоизключване след 30 сек нищо включено в нея.
lov - майстор
:lol: :lol: :lol:
И аз имам едно такова китайче. И най невероятното че ми е пак подарък от китаец. :) Та сещай се що ми е подарък. :-D
Платката е абсолютно същата От снимката не мога да преценя колко е дебела и от там капацитета. Но на моята поне имаше надпис 2200mA за който пак бяха излъгали щот тънка като вестник.
Иначе си е марково на известна китайска фирма за електроники. Но те едва ли знаят че са произвеждали такъв модел някога. А на корпуса са написани същите твои параметри :lol:
Та с клизма и вазелин :-D успях да натъпча вътре една истинска по голяма батерия от 4500mA. И сега ми стига за един заряд на телефон с батерия 3200mA. Захванах се да го модна единствено защото корпуса му е алуминиев иначе директно щеше да замине в коша.
А в турция не знам колко ще ползваш телефон. Цените на роуминга са убийствени. Но и предплатените карти също са скъпички. Интернета в хотелите и където и да е ужасен едва си отваряш пощата. Иначе никой няма да ти откаже да си боднеш зарядното в контакта докато изпиеш едно кафе.
Изключи се от света и се наслаждавай на почивката. Макар че вече е малко късничко за такава освен ако не си в най източната част.
jordanvass - майстор
вт ное 06, 2018 10:48 pmfox_vt написа:
Как стои въпроса със моделите със сменяеми елементи 18650 те как са свързани паралелно или последователно.
В евтините модели са свързани паралелно. Даже в някои DIY модели иска и собственоръчно да си ги запоиш.
В скъпите - всяка батерия си е поотделно и си има собствен контролер за заряд/разряд.
Наскоро си купих ей това:Soshine
Без батерии. Работи с колкото батерии му сложиш, като всяка батерия се показва отделно със своя заряд. Показва, ако някоя батерия е поставена обратно. И още доста глезотийки от рода на с колко ампера зареждаш/разреждаш, колко милиамперчаса вкарваш и т.н. Това с вкараните милиамперчасове се оказва доста полезно и що-годе можеш да си прецениш какъв ти е реалният капацитет на батериите.
fox_vt - майстор
Мдааа бях оставил батерията в коридора на около 17-20 градуса и е напълно изтощена от стоене. За четири дена като може да е умряла и по рано. Правя нов опит за заряд със зарядно 2А че в надписа и пише заряд 1А а последно я заредих със много по малък ток макар че надали е от това. Явно платката има консумация и то доста голяма. Ще заредя батерията докрай и ще пробвам да измеря консумацията в стендбай режим,ако ли не дайте идея за малко ключе за директно прекъсване на елемента но издържащо един ампер.
lov - майстор
Дано ти е читава батерията. Що ще се разправяш с разни ключета като има готови платки.
Само си дири твоя модел че не ми се кьорави.
https://www.aliexpress.com/af/Power-Ban ... n&jump=afs

А и това може да те заинтересува като вариант. Не съм го дирил за цена.

https://ru.aliexpress.com/item/5Color-D ... 39.90158.0
fox_vt - майстор
Мхм оказа се платка. Като се замисли човек май е добре иначе елемента ако е всичко свършва. Но се оказа че такава платка няма никъде освен във гаража на Чън Зун Да Ти Е*А Майката от град ДжумолунгмоСтойСиТамИнищоНеПродавай..... Като цяло нормално ли е в тези модули да загрява основно бобина ли е траф ли е не знам. То накрая ще поръчам една която ще влезе там и със малко побългаряване и тиксо ще се ползва ама що да е така.

Тема "Power bank" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: