Software и Hardware за GSM и мобилни у-ва
mar80 - специалист
Здравейте, как мога да разбера дали телефона ми е хакнат? Преди 2 месеца ми разбиха профила в Инстаграм по доста странен начин. По принцип рядко го ползвам. При опит за вход необичайно ми поиска парола, въвеждам паролата и ми дава грешна парола в която съм сигурен, че е същата. Давам възстановяване на парола, излиза, че профил с такъв имейл няма. При изтриване на имейла автоматично ми предложи да въведа някакъв украински имейл, който за първи път виждам. Все едно е влизано през моя телефон. Когато го маркирах, автоматично попълни и запаметена парола. Влезнах в Инстаграм с този непознат имейл, единствено ми бяха изтрити снимките и телефона за сигурност липсваше. Промених имейла, първоначалната моя парола и въведох телефона за допълнителна защита. След седмица пак хакнат Инстаграм, този път не успях да го възстановя.
Преди два дни ми смениха паролата в Binance, а е уж с Google удостоверител. Никой друг няма физически достъп до моя телефон.
brum - майстор
За Instagram-а подозирам, че си отишъл на друг сайт. Подобен интерфейс, малка разлика в адреса. По обяснението ти звучи да е било такъв проблема.

За Binance-a не мога да кажа какво се случва. Поискай информация от тях от къде ти е сменена паролата (IP адрес, държава, каквото и да е). Някакво начало е да разбереш какво се случва. Ако се окаже, че адреса е домашният ти нещата отиват към проблеми с телефона.

Бих подходил с reset на телефона до фабрично състояние. Ако има нещо зловредно по него ще го изчистиш.
torbalan - Дървен философ
Не е лоша идеята за места като Binance да заделиш някакъв компюттър, който не ползваш, да го преинсталираш и да го ползваш само за там (Аз дори бих предложил да сложиш някакъв линукс. Например mint). А от устройствата, с които браузваш нормално из интернет да не влизаш в Binance.

Тема "Хакнат телефон" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: